Mektić: Masovni protesti jedini način borbe protiv kriminala u pravosuđu!

Aktuelno

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić tvrdi da su novi i još masovniji protesti građana protiv čelnih ljudi Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) ostali jedini način borbe protiv kriminala i korupcije u toj instituciji.

 

Komentarišući za Insajder odluku Disciplinske komisije VSTS-a da odbaci disciplinsku prijavu protiv Milana Tegeltije, Mektić kaže da je to bilo i očekivano od onih koji se, prema njegovim riječima, sa predsjednikom VSTS-a nalaze u istom “kriminalnom kolu”.

 

– Šta drugo očekivati od tijela u kojem sjedi Ružica Jukić? Jasno je da od institucionalnog kažnjavanja Tegeltije i svih ostalih koji su umiješani u korupciju nema ništa. To je sve ista ekipa i bilo je besmisleno od njih očekivati da rade jedni protiv drugih. Već dugo tvrdim da su masovni građanski protesti jedini preostali način borbe protiv kriminalne hobotnice koja kontroliše rad pravosuđa, kaže Mektić.

 

On dodaje i to da još nije određen termin održavanja novog protesta, ali da će do toga, kako poručuje, sigurno brzo doći.

 

– Novi protesti će biti još organizovaniji i masovniji nego oni što su bili održani prošle sedmice, poručuje Mektić u izjavi Insajderu.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *