Narodni poslanici najavili proteste na Trgu Krajine

Aktuelno Društvo

Najaktivniji parlamentarci Srpske Draško Stanivuković, Jelena Trivić i Nebojša Vukanović sutra u 10 časova predaće u MUP Republike Srpske, PU Banjaluka Centar, zahtjev za mirno okupljanje građana koje je predviđeno za četvrtak, 27.06. u 19:30 časova na Trgu Krajine.

 

Povod za okupljanje je represija koju pripadnici MUP-a Republike Srpske sprovode nad građanima.

 

Stanivuković kaže da je ovo prvi put da narodni poslanici upućuju ovakav zahtjev i da, ako zaista živimo u demokratskom društvu, nema razloga da bude odbijen.

 

„Mi nikada ne zaboravljamo da smo poslanici, poslani i birani od naroda da štitimo njihove interese. Štitimo riječima u skupštini, ali moramo i na ovaj način, jer ovakvo iživljavanje, maltretiranje i nehumanost su prešli svaku mjeru. Mi ćemo preuzeti inicijativu i kao narodni poslanici ćemo stati na prvu liniju borbe za naša prava i zaštitu građana. Mi živimo u gradu u kojem se narod boji prošetati samim centrom zbog onih koji treba da ih štite, a ne zastrašuju“, rekao je Stanivuković.

 

Jelena Trivić kaže da će mirno okupljanje biti održano u skladu sa Ustavom Republike Srpske:

 

„Mi kao odgovorni narodni poslanici koji smo položili zakletvu da ćemo poštovati Ustav Republike Srpske, želimo da iskoristimo upravo ona građanska prava koje nam je Ustav omogućio. Prema Ustavu, građanima je zajamčena sloboda misli i opredjeljenja, kao i pravo na mirno okupljanje i javni protest“, istakla je Trivić.

 

Stanivuković, Trivić i Vukanović sutra će se, nakon predavanja zahtjeva za mirno okupljanje u 10 časova, ispred PU Centar, obratiti javnosti, te pozivamo medije da isprate ovu aktivnost.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *