SUVARA PISAO BUDUĆEM KONZULU
Mihailoviću, reci ko to troši moju nagradu!? (AUDIO)

Aktuelno

Goran Suvara, koji je nedavno odslužio zatvorsku kaznu i izašao na slobodu, uputio je otvoreno pismo glavnom uredniku Informativnog programa RTRS Siniši Mihailoviću u kome ga podsjeća na neispunjene obaveze po dogovoru koji su imali u vrijeme kada su obavljali prljave poslove za SNSD, a protiv ljudi iz opozicije.

 

Suvara je, dok je bio u bjekstvu od zakona i krio se u Srbiji, snimao razgovore sa Milom Radišićem, koji se takođe krio od zakona, Sinišom Mihailovićem i drugim ljudima od povjerenja najviših funkcionera SNSD-a i sada ih podsjeća na obaveze prema njemu i novac koji mu duguju.

 

Iz razgovora koji se dogodio tokom susreta Suvare i Mihailovića 2015. godine vidljivo je koliki je uticaj Suvara imao na uređivačku politiku RTRS, kao i da je njegove zahtjeve morao da poštuje čak i generalni direktor RTRS Draško Milinović.

 

U jednom trenutku Suvara pita Mihailovića: Je l’ tvoj direktor prestao glum't budalu!?

 

Otvoreno pismo Gorana Suvare objavljujemo u cjelosti, uz sitne redakcijske korekcije:

 

Siniša,

 

Ovih dana gledam tv i vidim da ode ti u diplomatiju. Nagrađen si i zaslužio si to, ali šta je sa mojom nagradom, sa mojim zaslugama?! I Šipi (Radmilo Šipovac, direktor SRNA, op.red.) je nagrađen i, eto, samo ja sam umjesto dogovorene nagrade opet progonjen.

 

Mihailoviću, molim te ako imaš još imalo ljudskosti (sumnjam da imaš), onda izađi i javno reci šta je sa mojom nagradom i nagradom za ljude koji su učestovali u svemu!

 

Reci javno zašto moja djeca nisu zaposlena, zašto mi nije dat dogovoreni novac, ko je čovjek koji je trebao doći do mene još u zatvoru u Novom Sadu, zašto nije došao?
Siniša, ja te molim da kažeš istinu i da tako zaustaviš progon mene i moje porodice.

 

Reci istinu!

 

Istina je da smo dogovorili posao za oboje djece, novac u iznosu od 150.000 EUR, i reci koliko si od te sume dao mojoj supruzi.

 

Reci zašto si slagao i rekao Borisu Grujiću da si mi dao 70.000 EUR.

 

Reci jesam li ja rekao da se na RTRS dovede Mato Đaković, jesam li rekao da se kupi ATV BL, jesam li rekao da se otvore portali, jesi li mi ti dao kontakt sa Šipovcem, Galijaševićem…

 

Znam ja da ja ovo uzalud pišem jer ti nećeš reći istinu, lagaćeš kao i obično, kao što si me slagao za sve i za to da si onda, u Dodikovom kabinetu, da si mu dao audio zapise gdje se jasno čuju planovi Mile Radišića.

 

Siniša, reci ko ti je kao rekao da ti više nemaš ništa sa mnom, ko ti je zabranio kontakte, je li Lukač, kako ti kažeš!?

 

OK je što si ti uzeo nagradu, ali znajući te, znam da tvoj hazarderski duh hoće više. Sjeti se samo Novog Sada i Beograda, ja platim noćenja, ručkove, a ti uzimaš račune i opet to naplaćuješ od RTRS. Nije ovo ništa izvučeno iz kontesta, ovo su činjenice i istina pa te molim da potvrdiš, a i nemoraš, ja hoću svakako.

 

Nemoj opet pribjegavati konstrukcijama i lazima, te anonimnim krivičnim prijavama. Ja sam čist, a to što mi pokušavate pakovati to je vaš način da sakrijete istinu i molim te, ne prijeti mi, ogugl'o sam na prijetnje, a spreman sam i život dati za istinu.

 

Ti i vi štitite Radišića samo zato što niste predali matreijal Dodiku, a onda vas Radišić novčano nagradio koliko i koga, ja znam.

 

Mihailoviću, ne moraš reći istinu, a onda ću je ja iznijeti sa dokazima. Reci ko to troši moju nagradu, ko to pokušava da me ubije mojim parama? Vi progonite mene, istina će progoniti vas!

 

Reci je Siniša, nije teško i ne boli, laž boli. Kada je kažeš, staće progoni mene. Pozivam tvoju savjest da se probudi odmah.

 

Ubijali ste me u zatvoru i ja opet oprostio, ali do kada mogu praštati, do kada moj Siniša!? Do kada ja moram se sklanjati, bježati samo zato što ste me vi slagali, izigrali pa dosta je više, dosta! Ja ti rekoh, nemam više kud, a vi šaljete ubice, batinaše, zovu, prijete… Do kada tako?

 

Stanite, probudite se i istini u oči pogledajte!

 

Na tebi je hoćeš li istinu, ili ćeš pokušati opet lažima.

 

Goran Suvara, 01. 07. 2019 godine

 

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *