Dodik: Nisam se prepao Palmera, on je dio stare administracije!

Aktuelno

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik tvrdi da je Metju Palmer, zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju, dio stare američke administracije koja pokušava da koristi moć Amerike za podršku Bošnjacima.

 

Komentarišući Palmerovu izjavu da Bosna i Hercegovina treba da prihvati Godišnji nacionalni plan za NATO (ANP), Dodik je rekao da je protiv takve politike.

 

– Ja sam protiv te politike. Nisam se prepao Palmera, jer da jesam ja bih ili napustio ili promijenio politiku, rekao je Dodik u petak, gostujući u programu RTRS-a.

 

Dodik je ponovio da je zatražio da bude održana sjednica Predsjedništva BiH na kojoj bi bio imenovan predsjedavajući Savjeta ministara, a da je predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić, bez konsultacija, zakazao i sjednicu na kojoj je posljednja tačka dnevnog reda ANP.

 

Sve to govori, dodao je on, da je situacija u BiH neizdrživo loša i da nema šanse da bude poboljšana.

 

Dodik je naglasio da je priča o Savjetu ministara u tehničkom mandatu direktna devalvacija nacionalnog prava Srba da budu predstavljeni na legitiman način.

 

– Spreman sam da idem do kraja, a za ovo mi treba podrška naroda koju ću tražiti. Ne zanima me šta Palmer misli, nego mi treba da narod shvati da je ugrožen činjenicom da je međunarodni faktor dao mogućnost Izetbegoviću da 10 mjeseci neće da prihvati izbornu volju naroda, nego hoće one koji su izgubili, rekao je Dodik.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *