Dodik: Izetbegović nakon 30. avgusta neka Sporazum nosi kući

Aktuelno

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, kazao je da je i on glasao da se skine sa dnevnog reda ANP s obzirom da je vidio da su druga dva člana saglasna da se to uradi, i da imaju većinu. Napomenuo je da Sporazum trojice lidera vrijedi još 10 dana.

 

Dodik je ovo rekao nakon konsultacija članova Predsjedništva BiH, na kojima je skinut ANP s dnevnog reda redovne sjednice Predsjedništva.

 

Komentarišući prijedlog zaključka na konstataciju koju je dao Zeljko Komsić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, da predsjedavajući Savjeta ministara BiH pošalje godišnji plan za NATO, a ukoliko to on ne učini da to uradi predsjedavajući Predsjedništva BiH, Dodik je rekao da to vrijeđa inteligenciju i da su takvi prijedlozi juče dolazili i od nekih međunaronih zvaničnika.

 

On je naglasio da za 10 dana ističe rok da se implementiraju principi sporazuma koji su potpisala tri lidera Bakir Izetbegovic, lider SDA, Dragan Čović, lider HDZ-a i Dodik, kao lider SNSD-a, i da će nakon ovoga vidjeti šta dalje i kako.

 

“Što se tiče izjave Bakira Izetbegovića da principi i dalje vrijede nakon 30. avgusta neka ih onda on ponese svojoj kući”, kazao je Dodik.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *