Dodik: Potrebno političko zajedništvo u RS po pitanje tužbe BiH protiv Srbije

Aktuelno

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je juče obavio razgovor sa većinom lidera iz Republike Srpske u nastojanju da se izgradi atmosfera političkog zajedništva, nakon odluke političkog Sarajeva o reviziji presude po tužbi protiv Srbije, te dodao da je zbog toga važno i održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Srpske, koja je dobro mjesto da se artikulišu stavovi za jedinstveno djelovanje.

– Ostalo je da nastavimo taj razgovor i da se u ponedjeljak čujemo u još jednom krugu i da vidimo da nešto prije posebne sjednice Narodne skupštine Srpske modeliramo politički okvir za djelovanje svih iz Srpske – rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, taj okvir je upravo okupljanje oko Srpske, građenje politika u BiH na bazi interesa Srpske bez ikakvih ustupaka i davanja koncesija bilo kome.

Predsjednik Republike je pozvao sve iz Srpske, i vlast i opoziciju, da se okupe oko odbrane interesa Republike, koja ovakvu poruku bošnjačkih lidera mora da shvati kao poruku prema cjelokupnom srpskom narodu.

– Ovo je antisrpsko održavanje lažne predstave o genocidnosti Srba i moramo da to `skinemo`, ne zbog nas samih danas i ove generacije, nego zbog budućih generacija našeg naroda koji će živjeti ovdje, pa i u cijelom svijetu…Srbija nema problem sa Republikom Srpskom, koja je 49 odsto teritorije BiH, nema problem ni sa kantonima gdje živi hrvatski narod. Srbija ima problem isključivo sa kantonima koje predstavlja Izetbegović, a ta BiH koju on predstavlja – ne postoji – poručio je predsjednik Srpske.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *