Šarović: Blokada institucija BiH bila bi ravna samoubistvu

Aktuelno

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović smatra da će kriza u BiH, ukoliko se nastavi, imati negativne posljedice koje će se odraziti na evropski put zemlje, te da će biti upitno da li će BiH ostvariti napredak u ovoj godini.

-Evidentno je da kriza postoji i potrebno je izaći iz nje u što kraćem roku. Ako se nastavi, ona će se odraziti i na neke ekonomske pokazatelje, vjerovatno i na investitore, kako domaće, tako i strane, a mi možemo reći da smo ovu godinu “pojeli” našim svađama, rekao je Šarović novinarima u Sarajevu.

On je naglasio da instuticije u BiH treba da rade svoj posao jer bi “bilo samoubistvo i veliki grijeh odgovoriti sada nekom vrstom blokade institucija koje su zadužene za rješavanje životnih pitanja građana”.

Šarović je rekao da stranke treba da se dogovore kako će funcionisati sistem, parlamentarne većine ili stranke među sobom, dodavši da se na bilo kakvu situaciju treba odgovoriti institucionalno i pravno, te da se samo tako traže određena rješenja.

Prema njegovim riječima, postoje i oni kojima ova kriza odgovara, ali je najveći broj građana BiH koji sa strepnjom gledaju na dešavanja u zemlji.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *