Šarović: Zaključci NSRS naručeni da održe tenzije

Aktuelno

Zaključci Narodne skupštine nemaju prevelik domet, naručeni su da se održi tenzija jer se oni u takvoj tenziji najbolje snalaze. To nije tajna, ponekad treba izmisliti nekog neprijatelja, rekao je Mirko Šarović, predsjednik SDS danas je u Sarajevu.

On je kazao da je sam način donošenja zaključka bio pogrešan i da u proces pripreme materijala nije uključena opozicija.

 

– Svašta nam je ispričao član Predsjedništva BiH gospodin Dodik i o onim jagnjadima, prasadima, Amerikancima, Evropljanima, naprosto nisam mogao sve da zapamtim. Nudio nam je čak i koaliciju. Mislim da je vraćanje na ‘95. godinu NSRS je potpuno suvišno. Ako govorimo o velikim pitanjima u Narodnoj skupštini koja bi trebala da bude opšte prihvaćena onda se podrazumijeva da svi treba da učestvuju. Mi nismo imali priliku da učestvujemo u tom materijalu koji je loš, nakaradan, pretenciozan, netačan. Jedan pravi pravcati politički pamflet. Mislim da se on zaista nije trebao pojaviti pred poslanicima Narodne skupštine. Nudio sam lično Dodiku u neformalnom razgovoru povucite ovaj dokument, on to nije prihvatio – istakao je Šarović.

 

On je podsjetio da Savjet ministara nije raspravljalo o ANP jer je kao i u ranijim prilikama, skinut s dnevnog reda.

 

– Vidjećemo hoće li biti neki sljedeći put, ali sada u ovom formatu Savjet ministara ne treba da razmatra ANP – objasnio je Šarović.

 

(Klix)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *