Tegeltija: U fokusu će biti ekonomija

Aktuelno

Mandatar za sastav Savjeta ministara BiH, Zoran Tegeltija danas se prvi put obratio javnosti nakon što ga je Predsjedništvo BiH predložilo za tu funkciju. Rekao je da će u njegovom fokusu biti ekonomija.

 

“U prvoj sedmici decembra biću spreman da predstavim program onako kako ga ja vidim”, rekao je Tegeltija je u prostorijama Sekretarijata Glavnog odbora SNSD-a u Banjaluci.

 

Rekao je da će u njegovom fokusu biti “ekonomija, ekonomija i samo ekonomija.”

 

Govoreći o ministrima Tegeltija je rekao da su resori koji pripadaju RS u Savjetu ministara BiH poznati još iz avgusta.

 

“RS pripada Minstarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, Minstarstvo transporta i komunikacija i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice. Znam imena ona koja su bila do sada u opticaju i ona koja će biti, ali do moje verifikacije u PS BiH poslije kojih ću se konsultovati sa strankama, ne mogu govoriti o imenima”, rekao je Tegeltija.

 

Tegeltija je bivši ministar finansija u Vladi Republike Srpske.

 

Predsjedništvo BiH je u utorak na vanrednoj sjednici u Sarajevu donijelo odluku o imenovanju Tegeltije za mandatara i usvojilo Program reformi BiH u vezi NATO-a.

 

Komisija za pripremu i izbor predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH održala je juče konstitutivnu sjednicu na kojoj je imenovan predsjedavajući komisije i njegovi zamjenici. Za predsjedavajućeg je imenovan Staša Košarac, dok će njegovi zamjenici biti Halid Genjac i Predrag Kožul.

 

Nakon što ova komisija donese potrebne odluke Predstavnički dom je na redu da potvrdi Tegeltiju kao predsjedavajućeg. On nakon toga predlaže ministre i zamjenike, ponovo zasjeda komisija, a nakon toga i Predstavnički dom koji mora potvrditi novi sastav Savjeta ministara BiH.

 

mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *