Prekinut “Protest bez ljudi”, uhapšen Stefan Blagić

Aktuelno

Najavljeni “Protest bez ljudi” prekinut je danas na Trgu Krajine u Banjaluci jer je lider pokreta “ReStart” Srpska, Stefan Blagić uhapšen.

 

Nakon što se nekoliko članova grupe “Pravda za Davida” okupilo da održi simboličan “Protest bez ljudi”, odmah su opomenuti od strane policije.

 

Performans je odmah prekinut jer je Blagića, koji se raspravljao sa policajcem i pitao kako je ovo kršenje zakona jer su “okupljene” samo igračke, odvela policija.

 

 

Povod za protest, na kome su glavni učesnici igračke, je kako kažu učesnici, zabrana okupljanja, zabrana organizovanja peticija kao i mnoge kazne koje članovi ove grupe dobijaju.

 

Član grupe “Pravda za Davida” Ozren Perduv objasnio je čak i igračkama zabranjeno da protestuju ovdje.

 

– Mi već dugo pokušavamo da organizujemo protest, ali nam ne dozvoljavju jer kako kažu postoji opasnost od mogućih sukoba. Zabranjuju okupljanje ljudima, bez transparenta, ozvučenja, bez bine… a sada zabranjuju i životinjama – rekao je on.

 

 

Policajci su prekinuli i izjave koje su okupljenji davali, te stali ispred igračaka. Okupljeni su otjerani, a igračke “koje protestuju” sada čuva pet policajaca.

 

Iz banjalučke policije saopšteno je da su jutros oko 10 časova uhapsili S.B.

 

“Naime, navedeno lice je organizovalo javni skup na Trgu krajine, a koji shodno Zakonu o javnom okupljanju nije prijavio nadležnom organu. Lice je privedeno, nakon što je odbio da postupi po policijskom naređenju da su on i drugi okupljeni aktivisti dužni da se raziđu, jer javno okupljanje nije prijavljeno. O navedenom je obavješten nadležni sud u Banja Luci”, saopšteno je iz CJB Banjaluka.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *