Borenović: Program reformi skrivaju oni koji se boje sadržaja koji su potpisali

Aktuelno

Predsjednik PDP Branislav Borenović rekao je danas u Banjaluci da je veoma značajno da dokument Program reformi BiH odmah bude objavljen jer građani treba da znaju njegov sadržaj.

 

– Neodgovorno je i neprimjereno dokument sakrivati od naroda. To rade samo oni koji se boje sadržaja dokumenta koji su potpisali – ocijenio je Borenović novinarima u Banjaluci, gdje je potpisao peticiju “Imam pravo da znam” koju su pokrenuli mladi SDS.

 

On smatra da Program reformi BiH treba da razmatra Narodna skupština Republike Srpske.

 

– Ako su učinili ispravnu stvar, neka donesu ovaj dokument u Narodnu skupštinu Srpske, gdje su svi predstavnici građana na jednom mjestu. Neka se o njemu otvoreno razgovara i neka dobije podršku tako gdje je ključno mjesto, a to je parlament Srpske – naglasio je Borenović.

 

Poslanik PDP u Narodnoj skupštini Srpske Jelena Trivić rekla je poslije potpisivanje peticije da građani Srpske traže svoje osnovno pravo, a to je da znaju šta neko u njegovo ime potpisuje.

 

Poslanik SDS u Narodnoj skupštini Srpske Davor Šešić rekao je da će naredne sedmice biti skupljeni i prebrojani potpisi koji će potom biti dostavljeni srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku sa zahtjevom da se dokment objelodani i da se o njemu raspravlja i u parlamentu Srpske.

 

– Što se više krije ovaj dokument, to više budi sumnju da je u njemu nešto što nije u interesu građana Srpske – rekao je on i dodao da očekuje više od 50.000 potpisa.

 

Predsjednik Gradskog odbora SDS Banjaluka Slavko Grbić rekao je da niko nema pravo da potpisuje dokument za koji građani Srpske ne znaju šta je, a uticaće na život svih.

 

Omladina SDS pokrenula je prikupljanje potpisa za podršku inicijativi da dokument Program reformi BiH, koji je usvojilo Predsjedništvo BiH, odmah bude objavljen i da prije njegovog slanja u sjedište NATO mišljenje da Narodna skupština Republike Srpske.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *