Božović predložen za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH umjesto Aćimovića

Aktuelno

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija prihvatio je prijedlog potpredsjednika DNS Nenada Nešića, te za novog ministra za ljudska prava i izbjeglice izabrao Mlađena Božovića, umjesto Draška Aćimovića, koji je bio izbor predsjednika stranke Marka Pavića, potvrđeno je za N1.

 

Predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji danas je dostavljen prijedlog imena ministara i zamjenika ministara iz reda bošnjačkih političkih partija, te iz reda ostalih, među kojima je Mlađen Božović koji je predložen za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

 

Božović je predložen za ministra iz reda ostalih.

 

Iz reda bošnjačkih političkih partija sa sjedištem u Sarajevu za ministra spoljnih poslova predložena je Bisera Turković, za ministra bezbjednosti Fahrudin Radončić i za ministra odbrane Sifet Podžić.

 

Nezir Pivić je iz reda bošnjačkih političkih partija sa sjedištem u Sarajevu predložen za zamjenika ministra pravde, Nedžad Branković za zamjenika ministra komunikacija i transporta, Dževad Mahmutović za zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice i Hazim Rančić za zamjenika ministra finansija i trezora.

 

Prijedlozi kandidata za pozicije ministara i zamjenika ministara u Savjetu ministara biće upućeni na provjeru Centralnoj izbornoj komisiji i Agenciji za istrage i zaštitu BiH.

 

Predsjedavajući Savjeta ministara izrazio je očekivanje da će predložena kandidatska imena biti dostavljena Centralnoj izbornoj komisiji i Agenciji za istrage i zaštitu, te proći sve provjere i potrebne porocedure, kao i prethodni kandidati.

 

n1info.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *