Šarović: Napad na poslanika i dostavljanje lažnog dokumenta simbol 2019.

Aktuelno

Narodna skupština je dom narodnih poslanika i to je na neki način njihova kuća, a doživjeli su da ih napadne neko ko nije dio Narodne skupštine, rekao je danas predsjednik SDS Mirko Šarović.

 

On je rekao da je njegoj osnovni utisak je da se prvi put u Narodnoj skupštini desio incident nasilja nad poslanicima.

 

– Vjerujem da to neće proći bez sankcija. Očekujem da institucije Republike Srpske reaguju jer je ovo udar i na demokratiju i na autonomnost Narodne skupštine posebno što dolazi od osobe koja bi trebala da štiti građane i poslanika – istakao je Šarović.

 

Predsjednik SDS je naglasio da da je ova rasprava, napad na poslanika i dostavljanje lažnog dokumenta narodnim poslanicima dali toliki snažan pečat da su uspjeli da budu simbol ove 2019. godine.

 

Šarović je rekao da je na sjednici Narodne skupštine RS bio u ime SDS, sa željom da vidi kuda Milorad Dodik vodi Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu.

 

– Narodna skupština je zakazana da se predoči javnosti kako je on navodno državotvoran, kako je neko ko može zaustaviti put BiH ka NATO, a naša je procjena da je lagao i da ne može sjediti na dvije, tri stolice. Ta njegova prevarantska uloga će se na kraju morati jasno definisati. On mora biti gubitnik ili za Brisel ili za Banjaluku – izjavio je Šarović.

 

Komentarišući napad ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača na poslanika PDP Draška Stanivukovića, Šarović je istakao da se ne sjeća da je u BiH zabilježen takav slučaj.

 

– Svi smo mi gosti i napasti jednog poslanika iz ma koje stranke bilo, je strašno u Narodnoj skupštini koja je kuća, dom narodnih poslanika. Mislim da je to obilježilo ovu skupštinu. Stanivuković je završio u hitnoj pomoći, vjerovatno će imati saslušanje u polciiji i to pitanje, ta užasna epizoda će se nastaviti i narednih dana i ovo treba istjerati do kraja. Nisam čuo da je iko iz vlasti u Republici Srpskoj ovo osudio, što je po meni potpuno neprihvatljivo – istakao je Šarović.

 

On je naveo da SDS nastoji da se sada i sutra i u budućnosti da obračuna sa takvom politikom koja nije dobra ni za Srpsku ni za BiH jer je ta politika podređena poziciji jedne stranke i u njoj nema opšteg interesa.

 

– Vlast SNSD mora prestati sa lažima, manipulacijom, trostrukom politikom koja se vodi u Republici Srpskoj od jedne stranke i pojedinca Milorada Dodika – zaključio je Šarović.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *