Između dva skupa u Banjaluci policijski kordon (FOTO)

Aktuelno

U banjalučkom parku Mladen Stojanović policija je postavljena u dva reda, fakticki prave dupli zivi zid između dva skupa. Građani masovno dolaze na skup koji su organizovali poslanici opozicije.

 

Na licu mjesta nalaze se ljudi iz organizacije a počeli su se okupljati brojni mediji. Policija u većem broju je prisutna u parku i oko njega.

 

Protest opozicije koji je organizovan kao odgovor na grubi nasrtaj ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača na narodnog poslanika Draška Stanivukovića tokom posebne sjednice Narodne skupštine RS počeo je u Banjaluci, u parku „Mladen Stojanović“, himnom “Bože pravde”.

 

Pod parolom „Stop nasilju“ organizatori protesta, osim smjene ministra, traže i krivičnu odgovornost za one koji su poslali i one koji su dozvolili da falsifikovan dokument uđe u Narodnu skupštinu Republike Srpske.

 

Podršku im pružaju opozicionari iz cijele Republike Srpske, ali i građani koji su u park došli sa transparentima s natpisima „Dabogda vam bilo sve što mislite svom narodu” i “Nije vam žao što ste potpisali već što mi znamo”.

 

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

 

Građani nose i zastave Republike Srpske, kao i zastave za obilježima SDS.

 

Za razliku od ranijih okupljanja, ovaj put je došlo mnogo više omladine, koja ranije nije dolazila na proteste u ovom broju. Na protestu su i Dragan Mektić, Milenko Mihajilica, Davor Šešić, Ivana Marković, kao i drugi poslanici PDP i SDS u NSRS.

 

U parku je mogo policijaca koji paze da se okupljenji na skupovima ne miješaju.

 

– Mi smo ovdje slobodno, ovo smo prvi tražili i zato je ovo naše mjesto – poručio je Stanivuković i ozvaničio početak skupa riječima: “Više nas je!”

 

 

 

 

 

Policija je postavljena u dva reda, fakticki prave dupli zivi zid između dva skupa.

 

Obučeni su u redovne policijske uniforme dok je na krajevima primjetno prisustvo jedinice za razbijanje demonstracija sa štitovima i pripadajućim uniformama.

 

Očito je da su se pripadnici MUP-a dobro organizovali i da neće dozvoliti da dođe do fizičkog kontakta pristalica dva skupa.

 

U banjalučkom parku Mladen Stojanović sa početkom u 18 časova treba da počnu dva skupa jedan na zahtjev poslanika iz Narodne skupštine Republike Srpske Draška Stanivukovića, Jelene Trivić i Nebojše Vukanovića, a drugi na zahtjev Udruženje “Čast otadžbine” iz Beograda.

 

Skup podrške vlasti

 

Skup pod nazivom “Za Republiku Srpsku” održava se u Banjaluci, u parku „Mladen Stojanović“, u organizaciji više udruženja veterana odbrambeno-otadžbinskog rata.

 

Predsjednik Udruženja “Veterani Republike Srpske” Duško Vukotić izjavio je juče da je, zbog pokušaja urušavanja institucije Narodne skupštine, potrebno da borci koji su stvarali Srpsku jasno pokažu jedinstvo.

 

Vukotić je naglasio da su povod za skup “Za Republiku Srpsku” koji organizuje više udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata događaji sa posebne sjednice Narodne skupštine, koji su šokirali javnost Srpske.

 

– Koliko god neko ne volio Dragana Lukača, mi njega doživljavamo kao saborca i napad na njega je napad i pokušaj omalovažavanja svakog pripadnika Vojske i Policije Republike Srpske. Mi imamo prepoznatljivog Lukača na poziciji jedine oružane sile i ne možemo dopustiti da to rade klinci koji su rasli u svili i kadifi – istakao je on.

 

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *