SAVANOVIĆ UDARIO NA ĐOKIĆA
Neophodna moralna obnova Socijalističke partije!

Aktuelno

Predsjednik Regionalnog odbora Socijalističke partije za Кrajinu, Izborna jedinica 3 i član Izvršnog odbora Glavnog odbora SP, Milenko Savanović, smatra da je Socijalističkoj partiji neophodna moralna obnova i da to mora da krene od vrha partije.

 

Savanović je u objavi na svom Fejsbuk profilu poručio da Socijalistička partija mora da se vrati programima i načelima i vrijednostima za koje se zalažu socijalisti.

 

– Nažalost, dešavanja u Socijalističkoj partiji su dijametralno suprotna od programskih načela. Duhovna samostalnost i osjećaj pravde pali su na niske grande. Zarasli su u korov međusobni ljudski odnosi zbog „praktičnog“ načina mišljenja koje se poput smrtonosnog mraza nataložilo na ljudske odnose. Zato je potrebna i neophodna moralna obnova Socijalističke partije koja mora krenuti od vrha partije. Кo to ne vidi zabunom je dobio veliki mozak, jer za to je dovoljna samo kičmena moždina – poručio je između ostalog Savanović.

 

 

Upućeni u odnose unutar Socijalističke partije tvrde da je Savanović direktno ciljao na Petra Đokića, predsjednika SP i aktuelnog ministra energetike i rudarstva, koji se posljednjih mjeseci našao u žiži javnosti zbog niza koruptivnih afera.

 

Petar Đokić je akter koruptivnih afera, posebno u vezi sa kupovinom lažne diplome Megatrenda, kao i u vezi sa izdavanjem koncesija.

 

Republičko javno tužilaštvo nedavno je potvrdilo da detaljno istražuje odluke koje je donosio Đokić kao ministar u Vladi Republike Srpske u slučaju poslovanja EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari.

 

Istinito

 

Tagged