Težak dan za Bakira: Prekinuta maratonska sjednica Predsjedništva SDA

Aktuelno

U Sarajevu je večeras prekinuta maratonska sjednica Predsjedništva SDA koja je trajala oko šest sati. Iako je bilo govora o tome da bi nakon sjednice mogla biti održana press-konferencija, to se nije dogodilo.

Portparolka stranke Dženita Silajdžić novinarima je kratko kazala da je sjednica završena bez ikakvih zaključaka, te da će biti nastavljena za desetak dana. O temama nije htjela govoriti. Znakovito je da niko od članova Predsjedništva SDA nije bio raspoložen za davanje izjava.

Kako prenosi Avaz.ba, članovi Predsjedništva su iz centrale izašli poprilično ljuti, kao i predsjednik stranke Bakir Izetbegović, koji je bio vidno nervozan.

Okupljeni novinari, koji su čekali više od šest sati da čuju zaključke sa sjednice, dozivali su Izetbegovića ne bi li dao bilo kakvu izjavu sa sastanka.

Međutim, lider SDA nije se odazvao, te je samo ušao u svoj automobil.

Ramiz Salkić, potpredsjednik RS, koji je takođe prisustvovao sjednici, nije želio iznositi detalje, samo je kratko kazao da je svako od prisutnih iznio svoje probleme, te da je bilo govora o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, stanju u Srebrenici i u RS.

Prema nezvaničnim informacijama, još se prije samog početka sjednice znalo da će ovo biti jedna od “težih” sjednica.

Kao teme su se nametala vrlo delikatne teme kao što je Srebrenica, unutarstranačko nezadovoljstvo, politička kriza koja je nastala nakon debakla zahtjeva za reviziju presude Međunarodnog suda u Hagu, zbog katastrofalne odluke lidera SDA i člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da “sakrije” informaciju da agant BiH pred ovim sudom više nema legitimitet.

Također, kao tema se spominjala najavljena privatizacija profitabilnog “Sarajevo-osiguranja”, za jefitne pare. Stvar je dodatno začinilo saopćenje Saveza za bolju budućnost BiH izdatro neposredno pred sjednicu u kojem ova stranka traži obustavu procesa privatizacije ili će u protivnom biti zatražena smjena premijera FBiH Fadila Novalića.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *