Dodik pozvao Komšića da podnese ostavku

Aktuelno

Završili smo sjednicu u Predsjedništva u kojoj sam ja preglasan na svim tačkama dnevnog reda. Pokušao sam da predložim izmjene dnevnog reda tako što sam tražio da se uvrsti tačka kojom bi se utvrđivala odgovornost predsjedavajućeg Predsjendištva BiH Komšića zato što je izmanipulisao predsjednika Evropskog suda za ljudska prava i javnosti BiH, prekršio je Ustav vezano za imenovanje novih sudija Ustavnog suda BIH. Komšić je prekršio član 5.3 i 6.1a, naglasio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas nakon sjednice Predsjedništva BiH.

 

Kako je rekao, preglasan je na svim tačkama dnevnog reda i pozvao je Komšića da podnese ostavku.

 

– Pristojno je da Komšić, ukoliko ima imalo moralnog digniteta, i ukoliko mu je stalno do zemlje, da podnese ostavku – poručio je Dodik.

 

“Mi ćemo vidjeti sa drugim faktorima u BiH na koji način ćemo ovo pitanje problematizovati kod nadležnih institucija. Ukoliko neko misli da može da nastavi sa kršenjem Ustava, morat će se suočiti sa našim postupanjem u pogledu zaštite ustavnog poretka u BiH onako kako on piše u Ustavu BiH. Ja sam predložio tu tačku, dva člana su bila protiv i ona nije bila na dnevnom redu”.

 

(N1)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *