SDS traži Dodikovu ostavku zbog veleizdaje

Aktuelno

Zbog svih dokaza da je Milorad Dodik, mimo volje i znanja srpskog naroda, potpisao pristupanje Republike Srpske NATO savezu, zbog nezapamćene veleizdaje, prevare i nemjerljivih posljedica ovakvog poteza, Srpska demokratska stranka traži da se član Predsjedništva BiH Milorad Dodik odmah povuče sa pozicije člana Predsjedništva BiH i time Republiku Srpsku spasi od daljeg urušavanja i propasti, saopšteno je nakon sastanka Predsjedništva SDS.

 

– Očekujemo da rukovodstvo i Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zauzmu jasan stav i ograde se od zloupotrebe i obmanjivanja javnosti i poslanika, zbog dostavljanja lažnog dokumenta Program reformi BiH – navedeno je u saopštenju.

 

SDS je pozvao na javno izvinjenje narodu Republike Srpske zbog riječi zabilježenih u skandaloznom stenogramu, gdje se, kako kažu, jasno dogovora kako od javnosti sakriti da je potpisan ANP na način da se isti nazove Program reformi BiH i gdje se govori o “kratkom pamćenju naroda”.

 

Odbačen sporazum sa SNSD

Predsjednik SDS Mirko Šarović izjavio je da je Predsjedništvo ove stranke odbacilo danas sporazum Miće Mićića sa SNSD.

 

On je rekao da su svi u Predsjedništvu SDS glasali za ovakav stav, osim jednog člana.

 

Šarović je novinarima u Banjaluci rekao da za SDS taj sporazum ne postoji, što je primio k znanju i predsjednik Gradskog odbora SDS Bijeljina Mićo Mićić.

 

On je najavio da će Gradski odbor SDS Bijeljina na predstojećim izborima imati svog kandidata i da će to biti Mićo Mićić, ukoliko se on, kako kaže, i dalje vidi u ovakvom SDS, bez koalicije sa SNSD.

 

– Ne postoji mehanizam da SDS Bijeljina nastavi pregovore sa SNSD-om – rekao je Šarović nakon višečasovne sjednice Predsjedništva ove stranke, koja je održana u Banjaluci.

 

On je naveo da ne dolazi u obzir koalicija sa SNSD-om bilo gdje, osim možda u Srebrenici.

 

Mićić ostaje kandidat

 

Predsjedništvo SDS na današnjoj sjednici nije riješilo problem “neposlušnog” Miće Mićića, već je samo kupilo vrijeme u kome će se pokušati doći do dogovora, nakon što je Mićić sklopio koalicioni sporazum sa SNSD bez odobrenja vrha SDS, saznaje Srpskainfo.

 

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

 

Mada je predsjednik SDS Mirko Šarović večeras izjavio da Mićić ostaje kandidat SDS za gradonačelnika Bijeljine, a da za stranku sporazum sa Miloradom Dodikom ne postoji, naši izvori tvrde da stanje ni izbliza nije raščišćeno.

 

– Šarović je na Predsjedništvu rekao Mićiću da će mu potpisati kandidaturu za gradonačelnika samo ako odstupi od sporazuma sa SNSD jer ga je sklopio uprkos stavovima organa stranke da se prekidaju svi pregovori o koalicijama. Mićić je odgovorio da neće odstupiti ni za milimetar. Ostalo je da se još razgovara – tvrdi izvor Srpskainfo.

 

Kako tvrde sagovornici, Mićić planira da u svakom slučaju opet bude kandidat, ako ne u ime SDS, onda ispred neke druge opcije i da već ima najmanje tri mogućnosti da bira.

 

U svemu što radi ima podršku Gradskog odbora i Izvršnog odbora SDS Bijeljina.

 

– Atmosfera na današnjoj sjednici Predsjedništva SDS bila je poprilično mirna. Jedino je potpredsjednica SDS Maja Dragojević Stojić tražila da se s Mićom postupi po kratkom postupku, aludirajući na sankcije, ali nije dobila podršku nikoga od kolega. Neki su joj poručili da je juče došla u SDS i da nema pravo da traži isključenje ljudi koji su stvarali SDS – tvrdi izvor.

 

Mićić nije odgovarao na pozive i poruke.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *