Otac i sin stabilnog zdravstvenog stanja, testirano i 26 učenika

Aktuelno

Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović izjavila je da je stabilno zdravstveno stanje muškarca iz Banjaluke i njegovog sina, zaraženih virusom korona.

 

“Dječak trenutno nema nikakvih tegoba, a tegobe respiratornih organa oca su, može se reći, prošle. Osjećaju se dobro, u stalnom smo kontaktu i ljekari na Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) vrše stalni nadzor nad njima”, rekla je Todorovićeva za “ATV”.

 

Ona je dodala da je danas na virus korona testirano 26 učenika Osnovne škole “Branko Ćopić”, od kojih 22 idu u razred sa zaraženim dječakom, kao i četiri učenika koja su bila u bliskom kontaktu s njim.

 

“Testirano je i 12 nastavnika predmetne nastave u školi koji su boravili u tom razredu. Bliski kontakt podrazumijeva grljenje i ljubljenje i kontakt duži od 15 minuta na udaljenosti manjoj od dva metra”, rekla je Todorovićeva i dodala da će djeca i nastavnici biti neko vrijeme u kućnoj izolaciji.

 

Ona je poručila građanima da ovi slučajevi zaraze ne predstavljaju epidemiju, te da ima mjesta za oprez, ali nikako za paniku.

 

U Republici Srpskoj su do sada virusom korona zaražena dva lica – otac i sin, koji su zbrinuti u UKC-u Srpske. Zaraženi muškarac vratio se iz Italije, gdje je radio.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *