Savjet ministara proglasio stanje prirodne nesreće u BiH

Aktuelno

Na vanrednoj sjednici Savjeta ministara BiH danas u Sarajevu proglašeno je stanje prirodne ili druge nesreće na teritoriji BiH.

 

Na dnevnom redu nalazili su se i prijedlozi odluka o dopuni odluke o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH, kao i o izmjenama i dopunama odluke o formiranju Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spašavanje.

 

Predlagač ovih tačaka je Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara.

 

Predsjedništvo BiH juče je, nakon vanredne sjednice, usvojilo zaključak u kojem je izrazilo očekivanje od Savjeta ministara BiH da proglasi stanje prirodne ili druge nesreće, izazvane pandemijom koronavirusa, u skladu s Okvirnim zakonom o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u BiH te da se, u skladu s tim zakonom, popuni i aktivira Koordinaciono tijelo BiH za zaštitu i spašavanje.

 

Proglašenje vanrednog stanja na nivou BiH znači pojednostavljenje procedura te će pomoći da se BiH efikasnije nosi s ovim problemom.

 

– Mjere zabrane ulaska građana iz drugih zemalja u BiH ne odnose se na vozače i pilote – rekao je Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *