U Srpskoj virusom korona zaraženo još 14 ljudi

Aktuelno

Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite u Republici Srpskoj utvrđen je virus korona kod još 14 osoba, potvrdio je ministar Alen Šeranić.

 

Ovim se broj zaraženih osoba u Srpskoj povećao na 59.

 

Šeranić je rekao da su svi u kućnoj izolaciji i laganih simptoma, te da je riječ o kontaktima osoba kod kojih je ranije potvrđen virus.

 

“Radi se osam muškaraca i šest žena. Jedanaest zaraženih je iz Banjaluke, po jedna iz Dervente, Čelinca i Gradiške”, rekao je Šeranić.

 

Dodao je da je od posljednjeg izvještaja ukupno testirano 45 osoba.

 

“Od novih 14 zaraženih, 12 osoba je vezano za treći klaster iz Banjaluke. Ono što je dobro je da pratimo te osobe”, pojasnio je ministar, dodajući da je 13. osoba dobila virus u krugu porodice od člana koji je pozitivan, a 14. osoba je doputovala iz Austrije.

 

Trenutno su u Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom 11.695 osoba koje su doputovala iz područja zahvaćenih virusom korona.

 

Iz zdravstvenog nadzora izašlo je ukupno 385 osoba.

 

Takođe, trenutno je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u izolaciji je 15 osoba od čega četiri osobe pozitivnih na test virusa korona i 11 osoba u izolaciji.

 

Do sada je iz bolničke izolacije Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izašlo ukupno 104 osoba.

 

S ovih novih 14 oboljelih broj ukupno zaraženih u BiH popeo se na 83, nakon što je u petak ujutro u FBiH potvrđeno pet novih slučajeva, a za tri pacijenta se klinička slika pogoršavala.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *