Dodik pozvao SDS da zajedno smijene Savjet ministara BiH

Aktuelno

Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik pozvao je SDS da zajedno s SNSD-om glasa za smjenu Savjeta ministara, ako su tačne SDS-ove tvrdnje o “ilegalnoj” sjednici Savjeta ministara BiH na kojoj je zakon o povećanju akciza upućen u parlamentarnu proceduru.

“Smjena Savjeta ministara je jedino logična, ako je tačno to što tvrde u SDS-u. Nismo zainteresovani da uđemo u Savjet ministara, ali treba da budu smijenjeni ako su kršili propise”, kategoričan je Dodik.

SDS je ponovo optužio, da odbijanjem povećanja akciza, nanosi štetu RS, a ne, kako misle, Miloradu Dodiku.

Naveo je i da vode izdajničku politiku na nivou BiH, a štetnu za RS, te da “kalkulantski” pokušavaju da spriječe bilo kakvi dotok novca u RS, pa i novca iz MMF-a i drugih finansijskih institucija.

SNSD će, kaže, uvijek prisustvovati sjednicama parlamenta BiH i glasati za pitanja koja su od interesa za RS.

Dodik je u izjavi novinarima rekao da su s predstavnicima međunarodnih finansijskih institucija dogovorili povećanje akciza, jer će se osigurati sredstva za puteve u RS, poljoprivredu i zdravstvo, a i Savjet ministara je uz entitetske vlade potpisnik Pisma namjera s MMF-om i Reformske agende.

Istakao je da će SNSD uvijek organizovati kontramiting, protest ili štetnju na isto mjestu i isti dan kada bi to pokušala da uradi opozicija u RS.

Dodik je danas prisustvovao potpisivanju ugovora o darivanju zemljišta od GP „Krajina“ crkvenoj opštini Banja Luka, za izgradnju srpsko-ruskog pravoslavnog hrama.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *