Dodik tvrdi da građani ne žele smjenu Košarca

Aktuelno

Predsjednik SNSD Milorad Dodik je rekao da je Izvršni komitet stranke razgovarao o prisustvu Staše Košarca na nedavnoj privatnoj proslavi u Sarajevu i da je utvrđena njegova politička odgovornost.

 

– Mi smo to uputili na našu disciplinsku komisiju sa prijedlogom da u dva naredna kruga ne može da bude kandidat ni na jednoj listi. Vjerujem da će tako i biti. Što se tiče njegovog statusa kao ministra, svi znaju da pritisak da Košarac bude smijenjen ne dolazi iz javnosti Republike Srpske, ako izuzmemo opoziciju. Ako ga smijenimo, nismo sigurni da možemo da dobijemo zamjenu za njega. Tražimo način kako da to provedemo u istom trenutku. Staša Košarac je učinio neke dobre stvari sa stanovišta rada u Savjetu ministara, sve što je bila politika SNSD, a ne na štetu Bošnjaka ili Hrvata. O tome kako dalje, vidjećemo u narednom periodu – rekao je Dodik u pauzi sjednice Izvršnog komiteta SNSD.

 

Narodna skupština RS trebala bi da održi sjednicu i do 20. maja prihvati ukidanje vanrednog stanja, kazao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a, koja je održana danas u Banjaluci.

 

Kako je pojasnio opredjeljenje SNSD-a je da naredne sedmice Vlada RS zatraži ukidanje vanrednog stanja i da na snazi ostane vanredna situacija.

 

“To se može desiti najkasnije do 20. maja, bilo bi najbolje da do tad bude ukinuto. Vjerujemo da će se pokazati da za to ima razloga i da će doći do ukidanja i do normalnog funkcionisanja institucija. Mislim da smo bili efikasni i da niko ne može govoriti o zloupotrebama”, kazao je Dodik.

 

On je dodao da odgovornost sada prelazi na pojedince, tamo gdje rade, žive, organizuju posao, te da je neophodno da se pridržavaju mjera higijene, distance…

 

Kada je u pitanju otvaranje granica, to će, kako navodi Dodik, korespondirati sa otvaranjem granica ostalih zemalja.

 

“SNSD smatra da u narednih 10 dana treba analizirati ukidanje karantina na granicama, u tome ćemo pratiti zemlje u okruženju”, naveo je Dodik.

 

SNSD je danas dogovorio da se pomogne medijima u RS, imajući u vidu otežane okolnosti u kojima su mediji radili, rekao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nakon sjednice Izvršnog komiteta ove stranke.

 

On je kzao da se na taj način završava se sistem pojedinačne podrške radnim sektorima koji su pogođeni epidemijom virusa korona.

 

Dodik je pohvalio i mjeru jednokratne pomoći zdravstvenim radnicima i policiji.

 

Dodik je rekao da je Vlada RS izdvojila oko 56 miliona maraka za radnike koji nisu radili.

 

Sjednici Izvršnog komiteta SNSD-a u prostorijama Sekretarijata Glavnog odbora stranke prisustvovali su predsjednik stranke Milorad Dodik i članovi Izvršnog komiteta i rukovodstva te partije Željka Cvijanović, Radovan Višković, Zoran Tegeltija, Slavko Mitrović, Nebojša Radmanović, Denis Šulić, Nada Tešanović i Igor Radojičić.

 

 

srpskainfo.com/nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *