U Srpskoj još 19 slučajeva virusa korona

Aktuelno

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u RS, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS,izvršeno je testiranje 572 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 19 osoba, saopštilo je ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS.

 

Riječ je o 11 osoba muškog i osam ženskog pola. Četiri osobe muškog pola su mlađe životne dobi, četiri srednje i tri starije životne dobi. Dvije osobe ženskog pola su mlađe životne dobi, pet srednje i jedna starije životne dobi.

 

Prema mjestu prebivališta pet osoba je iz Gacka, po tri osobe su iz Doboja, Gradiške i Laktaša, dvije osobe su iz Banjaluke, i po jedna iz Prijedora, Teslića i Dervente. Ukupno 15 osoba je navelo kontakt sa pozitivnim licima, dok ostali nisu mogli da navedu jasnu epidemiološku vezu.

 

U okviru aktivnog nadzora, u protekla 24 časa, testirano je još 58 zdravstvenih radnika iz Banjaluke, Kneževa, Prijedora, Bijeljine, Gradiške, Teslića, Doboja, Broda, Višegrada, Foče, Pala, Bratunca, Čelinca, Nevesinja, Gacka, Trebinja i Zvornika a novi virus korona potvrđen je kod jedne doktorice iz Bolnice u Gradišci i jedne medicinske sestre iz Prijedora.

 

U posljednja 24 časa testirano je i još 11 osoba koje rade i borave u domovima za starija lica, 14 republičkih inspektora i 145 osoba iz lokalnih karantina ili objekata za izolaciju. Svi ovi uzorci su negativni na novi virus korona (SARS-CoV-2).

 

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.105 slučajeva virusa korona, a oporavilo se 455 osoba. Od posljedica COVID 19 preminulo je 69 osoba (u protekla 24 sata u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske preminuo je i jedan pacijent iz Brčko distrikta). U Republici Srpskoj do sada je na novi virus korona (SARS-CoV-2) testirano ukupno 17.720 osoba.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *