Pavić: Ne možemo i nećemo podržati prodaju Ljubije

Aktuelno

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić izjavio je da DNS ne može podržati prodaju državnih akcija u Rudnicima željezne rude “Ljubija” u Prijedoru kompaniji “Izrael investment grup”.

-Јednostavno, Izrael investment grup nije kredibilan, niti garantuje da će se ruda u `Ljubiji` kopati. To je osnovni razlog zašto to nećemo podržati, jer je naš cilj da se ruda kopa, ljudi zapošljavaju i da Željeznice rade, izjavio je Pavić u srijedu naveče u Banjaluci.

Potpredsjednik DNS-a Nedeljko Čubrilović je istakao da ova stranka od početka ima jasan stav u vezi sa prodajom akcija RŽR “Ljubija”.

Čubrilović je dodao da saslušanje pred Odborom za privredu Narodne skupštine predstavlja proceduralnu radnju u skupštini, gdje se poštuju i poslovnik o radu i zakonski propisi.

-To saslušanje će sutra biti obavljeno, a prava i obaveze komisije koja je to zakazala jeste da obavi razgovor i da neke zaključke ukoliko do njih dođe, rekao je Čubrilović.

Odbor za privredu Narodne skupštine Republike Srpske održaće u četvrtak u 12.00 časova javno saslušanje o Prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na odluku Vlade Srpske o prodaji 64,9 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva Rudnici željezne rude “Ljubija” Prijedor metodom neposrednog odabira kupca.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *