Virus korona potvrđen kod još 14 osoba u RS

Aktuelno

Virus korona potvrđen je kod još 14 osoba u Republici Srpskoj u posljednja 24 časa, a testirano je 529 laboratorijskih uzoraka, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

 

Riječ je o četiri muškarca i deset žena. Dvije osoba muškog pola su srednje životne dobi i dvije starije životne dobi. Dvije osobe ženskog pola su mlađe životne dobi, pet srednje i tri starije životne dobi.

 

Od 14 novozaraženih, po tri osobe su iz Banjaluke, Prijedora i Modriče, dvije osobe su iz Teslića, i po jedna osoba je iz Кozarske Dubice, Ribnika i Prnjavora.

 

“Pet osoba je hospitalizovano, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama. Ukupno deset osoba nije moglo da navede jasnu epidemiološku vezu, dok su četiri navele kontakt sa pozitivnim licima”, saopšteno je iz Ministarstva.

 

U okviru aktivnog nadzora, u protekla 24 časa, testirano je još 26 zdravstvenih radnik iz Banjaluke, Prijedora, Mrkonjić Grada, Doboja, Istočnog Sarajeva i Broda, a pozitivan test na novi virus korona potvrđen je kod jedne medicinske sestre iz Prijedora, koja se već nalazi u izolaciji.

 

Takođe, testirano je i 17 vaspitača iz vrtića u Srpcu i Tesliću, i 20 osoba iz objekata za izolaciju. Svi rezultati testova na novi virus korona su negativni.

 

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.306 slučajeva virusa korona, a oporavilo se 658 osoba. Od posljedica COVID 19 preminule su 93 osobe.

 

U Republici Srpskoj do sada je na novi virus korona testirano ukupno 22.491 osoba.

 

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ukupno se liječe 82 pacijenta sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa. Na Odjeljenju COVID 19 hospitalizovana su 34 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji sedam pacijenata.

 

“Кod tri pacijenata zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku. Na Odjelu hirurgije (stara lokacija UКC) je 14 pacijenta sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na Odjelu pulmologije (stara lokacija UКC) su 24 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom”, navedeno je u saopštenju.

 

U Bolnici “Sveti Apostol Luka” u Doboju zbrinuta su 53 pacijenata sa COVID 19 oboljenjem, u Opštoj bolnici Trebinje 14 pacijenata, u Bolnici “Doktor Mladen Stojanović” u Prijedoru je 18 pacijenata i u Univerzitetskoj bolnici u Foči su tri pacijenata.

 

Кada su u pitanju objekti za izolaciju u kojima se nalaze osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona, a nemaju simptome COVID-a 19, u Studentskom centru “Nikola Tesla” u Banjaluci nalaze se 142 osobe, 17 osoba je u Studentskom domu u Trebinju, dvije osobe su u Domu učenika u Bijeljini i 24 osobe su u Domu učenika u Doboju.

 

U objektima za izolaciju u Zvorniku, Istočnom Sarajevu, Palama i Foči nema smještenih osoba.

 

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.861 osoba, a nadzor je završen kod 29.150 osoba.

 

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske još jednom podsjeća građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera u cilju suzbijanja širenja novog virusa korona.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *