Ukinuto vanredno stanje u Republici Srpskoj

Aktuelno

U Republici Srpskoj danas je odlukom Narodne skupštine Republike Srpske ukinuto vanredno stanje.

 

Za Odluku o ukidanju vanrednog stanja u Srpskoj glasalo je 60 poslanika.

 

Ova odluka stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srpske.

 

Radovan Višković, premijer RS, rekao je u završnoj riječi da se ukidanjem vanrednog stanja ukida i policijski čas u Srpskoj.

 

On je poručio da to ne znači da građani ne treba da se pridržavaju mjera poput držanja fizičke distance i nošenja zaštitne opreme. Apelovao je građanima je da se svi odgovorno ponašaju.

 

Poslanici nastavljaju rad razmatrajući 19 uredbi sa zakonskom snagom koje je predsjednica Srpske donijela za vrijeme vanrednog stanja u RS.

 

Ova posebna sjednica traje dva dana, a zasjedanja su ponovo zabilježile brojne optužbe, svađe i uvrede poslanika.

 

Podsjećemo, Skupština Republike Srpske usvojila je 28. marta Odluku o proglašenju vanrednog stanja na prijedlog Vlade kako bi, kako je istaknuto, institucije mogle efikasnije regovati na epidemiju virusa korona. Vanredno stanje na snagu je stupilo 3. aprila.

 

Prije proglašenja vanrednog stanja, 16. marta na snagu je stupila vanredna situacija, kada je Vlada Republike Srpske donijela odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji Republike Srpske, nakon čega su zatvorene škole, fakulteti, obdaništa, uvedena ograničenja kretanja licima starijim od 65 godina, te ograničena kupovina proizvoda za jedno lice.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *