ZOTOV: Previše smo truda uložili, nećemo lako odustati!

Aktuelno

Direktor IIG Evgenij Zotov rekao je da ova kompanija neće odustati od kupovine državnog paketa akcija u RŽR “Ljubija”, uprkos tome što Narodna skupština Republike Srpske nije dala saglasnost na odluku Vlade o prodaji 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala tog akcionarskog društva “Izrael investment grupi” za 92 miliona KM.

-U narednom periodu procijenićemo nekoliko opcija i odlučiti o sljedećim koracima. Uložili smo puno vremena i energije u ovaj posao i nećemo tako lako odustati, rekao je Zotov Agenciji SRNA.

On je rekao da je, prateći skupštinsko zasjedanje na kome se raspravljalo o prodaji akcija prijedorske “Ljubije”, stekao utisak da predstavnici opozicije direktno žele da smijene Vladu i vladajuću koaliciju, i onemoguće Republici Srpskoj novi finansijski resurs u budžetu.

Zotov je ocijenio da je kompanija “Arselor Mital” organizovanim protestima radnika, političkim i svim sredstvima branila svoj monopolistički položaj i “prekršaje koje su počinili u proteklih 12 godina”.

-Trodnevni protesti su bili dobro organizovani i finansirani, o čemu govori i korištenje autobusa, dampera…, rekao je Zotov i dodao da “Mital” tako radi ne samo u Srpskoj, već i u Federaciji BiH, Južnoj Africi, Francuskoj i drugim zemljama.

On je konstatovao da je DNS “branio monopolistički položaj i interese `Arselor Mitala`”, te ponovio da je “Izrael investment grupa” imala dobre namjere u vezi sa “Ljubijom”, nudeći ekonomski projekat razvoja tog rudnika i područja.

Narodna skupština RS juče nije usvojila odluku o davanju saglasnosti na odluku Vlade Republike Srpske o prodaji 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva RŽR “Ljubija” Prijedor, metodom neposrednog odabira kupca.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *