Korona virus potvrđen kod 134 osobe u Republici Srpskoj

Aktuelno

U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Univerzitetskoj bolnici Foča, izvršeno je testiranje 653 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 134 osobe.

 

Radi se o 68 muških i 66 ženskih osoba , od kojih je 37 mlađe, 82 srednje i 15 osoba starije životne dobi.

 

Prema mjestu prebivališta 20 osoba je iz Banjaluke, 17 osoba iz Zvornika, 11 iz Trebinja, deset osoba iz Foče, po devet osoba iz Bijeljine i Istočne Ilidže, sedam iz Višegrada, po pet osoba iz Gacka, Istočnog Novog Sarajeva i Кozarske Dubice, četiri osobe su iz Prnjavora, po tri iz Кneževa, Ljubinja, Nevesinja i Pala, po dvije osobe iz Bileće, Кotor Varoša, Modriče, Prijedora i Han Pijeska i po jedna osoba je iz Broda, Vlasenice, Dervente, Doboja, Кalinovika, Laktaša, Mrkonjić Grada, Rudog, Teslića i Ugljevika.

 

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 3.898 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 149 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

 

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.916 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 45.666 osoba.

 

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 249, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 59, a u opštim bolnicama 190.

 

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.050 osoba, a nadzor je završen kod 41.433 osobe.

 

Mondo.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *