Skoko: Razmisliti i o odgađanju izbora

Aktuelno Društvo

Ukoliko ne postoje uslovi da se Lokalni izbori održe na bezbjedan i demokratski način zbog epidemiološke situacije, onda ih treba ili odgoditi ili otkazati, poručio je šef Izbornog štaba Socijalističke partije Srpske – SPS Maksim Skoko.

 

On je naglasio da zdravlje građana mora da bude na prvom mjestu, te da je trebalo mnogo ranije razmišljati o epidemiološkoj situaciji i rizicima, kojih možda ne bi ni bilo da izbori nisu prolongirani .

 

–  Svakako da je potrebno razmisliti o mogućim rješenjima, jer je evidentno da smo ušli u mnogo teži period, gdje je prije svega potrebna i lična i kolektivna odgovornost. Zdravlje građana je na prvom mjestu i ako nema uslova za demokratsko i bezbjedno sprovođenje izbora, moguća rješenja su odgoda ili otkazivanje izbora. Izvjesno je jedino da niko u BiH nema ni iskustvo u ovakvim situacijama niti može ponuditi bilo kakve garancije po pitanju bezbjednosti. Bilo bi dobro da se pored nadležnih institucija po ovom pitanju izjasne i drugi politički subjekti, jer već u kampanji je vidljivo da ovakav vid komunikacije i predstavljanja ne dopire do svih građana – poručio je Skoko.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *