PROTESTI U BANJALUCI
Građani nezadovoljni novim mjerama – RADOJIČIĆ: Ne interesuje me!

Aktuelno

U Banjaluci su se danas okupili građani nezadovoljni novim mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije. Najviše nezadovoljstva izazvalo je zatvaranje škola i ograničavanje rada ugostiteljskim lokalima.

 

Predsjednik Udruženja ugostitelja RS Željko Tatić tvrdi da se ovom mjerom ograničenja radnog vremena do 22.00 dovodi u pitanje egzistencija zaposlenih.

 

– Ovaj skup nema nikakvu političku pozadinu, mi smo samo grupa nezadovoljnih građana koja je zabrinuta kako će prehraniti svoje porodice do proljeća, naglasio je Tatić.

 

Nemanja Vujičić, otac dva dječaka, istakao je da je došao da podrži odluku drugih roditelja da djeca krenu u škole.

 

– Došli smo da iskažemo nezadovoljstvo obustavom nastave u školama širom RS. Smatramo da nema nikakvog razloga za obustavu jer djeca ni na koji način nisu ugrožena što podaci širom svijeta pokazuju, dodao je Vujičić.

 

Banjalučanka Marina Kljajić, kaže da je došla na protest jer želi da njena ćerka ide u školu.

 

– Nezadovoljna sam ovom novom mjerom jer smatram da djeca nisu toliko izložena virusu i da će najbolje znanje dobiti u školi, rekla je Kljajić.

 

Stanko Đurić, muzičar iz Banjaluke, kaže da je zbog novih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, muzičarima ugrožena egzistencija.

 

– Pitamo samo zašto mi ne možemo raditi svoj posao ako već ugostiteljski objekti rade. Kako mi i naše porodice da preživimo ako nam ne dozvoljavaju da radimo svoj posao, upitao je Đurić.

 

RADOJIČIĆ: NE INTERESUJE ME TO!

 

Gradonačelnik Banjaluke Igor radojičić odbio je da novinarima komentariše današnje okupljanje nezadovoljnih grašana ispred Gradske uprave.

 

– Ne interesuje ništa što ima veze s politikom, rekao je Radojičić i okrenuo novinarima leđa.

 

Radojičić je održao vanrednu konferenciju za novinare povodom novih mjera, koje je pripremio Grad u borbi protiv korona virusa.

 

Obustavljanje nastave u Republici Srpskoj već izaziva nezadovoljstvo u opštinama i gradovima jer epidemiološka situacija nije svuda ista. Prijedorski Štab za vanredne situacije zatražio je od Republičkog štaba da preispita odredbu o obustavljanju nastave u obrazovnim ustanovama.

 

Ugostitelji i muzičari već su održali nekoliko protestnih skupova protiv odluka vlasti da se ograniči rad ugostiteljskim objektima i zabrani svirka uživo.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *