OPOZICIJA GRABI KA POBJEDI
Šanse Aleksića da postane načelnik Prnjavora sve veće!

Aktuelno

Kako se primiče dan izbora, šanse da opozicija preuzme vlast u Prnjavoru su sve veće. Aleksiću je danas podrška stigla i od predsjednika DNS-a, Nenada Nešića.

 

Razlika u glasovima između dvojice kandidata za načelnika Prnjavora, SDS-ovog Milana Aleksića i SNSD-ovog Darka Tomaša, mogla bi iznositi svega nekoliko stotina glasova, tvrde poznavaoci lokalnih političlkih prilika.

 

Nakon što je lider DNS-a Nenad Nešić javno na BN televiziji pozvao glasače svoje stranke da u nedjelju podrže kandidate opozicije, izuzev u mjestima u kojima imaju svoje kandidate za načelnike i gradonačelnike, u Prnjavoru se situacija dodatno okreće u korist Milana Aleksića.

 

Nešić je danas posjetio Prnjavor i lično izrazio pdršku Aleksiću, koji je, iako novo ime u politici, uspješno vodio izbornu kampanju.

 

 

– Ova podrška znači mnogo za nas mlade ljude koji politiku shvatamo drugačije, kao način borbe za svakog čovjeka, što je okosnica naše nove politike, ističe Aleksić.

 

SDS koji trenutno u Prnjavoru ima 8 odbornika, prema procjenama bi mogao osvojiti još dodatna 3-4 odbornika, što uz podršku DNS i njihovu projekciju od 4 odbornika, otvara put za formiranje stabilne skupštinske većine sa još jednom manjom strankom.

 

Inače, u ovoj kampanji izostala je i značajnija podrška partijskog i republičkog vrha Tomašu, koji je na prošlim izborima slovio za “mladu nadu” SNSD-a. Nakon afere oko kupovine poslovnog prostora uTrebinju, koju je investitor prodao za 470.000 KM, a Fond zdravstvenog osiguranja kupio od posrednika za 1.800.000 KM, kao i izgradnje stambenog objekta u Prnjavoru, tik uz zgradu opštinske uprave, uzurpirajući dio opštinskog zemljišta, a za koju se sumnja se iza  formalnog investitora krije Tomaš, podrška građana Prnjavora mu je drastično opala.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *