Dodik žali što je SNSD izgubio Banjaluku

Aktuelno

Nije mi nimalo prijatna činjenica što smo izgubili Banjaluku, rekao je lider SNSD Milorad Dodik.

 

On je naglasio da je tužan što je Igor Radojičić izgubio u trci za novi mandat gradonačelnika Banjaluke.

 

– Hvala na uspješnom izbornom danu u Srpskoj svim građanima naše Republike. Ovim smo pokazali demokratsku zrelost – rekao je u svom prvom večerašnjem obraćanju lider SNSD Milorad Dodik.

 

On ističe da su u SNSD tužni jer su izgubili Banjaluku.

 

Dodaje da je gradonačelnik Igor Radojičić bio najbolji gradonačelnik do sada.

 

On kaže da je to loše za Banjaluku, ali da je takva demokratska volja građana i ne može to promijeniti.

 

– Građani Banjaluke su odlučili kako su odlučili i to je realnost. Nije mi nimalo prijatno zbog toga. što se tiče Banjaluke SNSD u odnosu na 2018 godinu je rastao. Po dosadašnjim rezultatima imamo oko 31 odsto glasova u Banjaluci – istakao je Dodik.

 

Dodao je da su razočarani činjenicom da neki koalicioni partneri nisu “igrali” korektno jer je broj glasova po strankama u odnosu na gradonačelnika drugačiji.

 

Dodik ističe da Banjaluka ne treba zasjeniti druge dobre rezultate koje imaju. Istakao je da će SNSD u Republici Srpskoj imati 41 grado(načelnika), a u Federaciji BiH tri.

 

Prema njegovim riječima SNSD je dobio gradove koje nikad nije imao, a to su Prijedor, Doboj i Istočno Sarajevo, kao i brojne opštine.

 

– Žao mi je što u Bijeljini nismo prošli jer je Mićo Mićić trebao dobiti podršku. SNSD će nastaviti saradnju sa Mićićem. Razmišljaćemo na koji način ćemo se mijenjati u Bijeljini. Ovo su bili fer i korektni izbori – istakao je Dodik.

 

On kaže da su okolnosti u kojima se održavaju izbori jako teški. Dodik dodaje da SNSD po statističkim podacima na ovim izborima ima bolje rezultate nego 2018. godine.

 

On je čestitao svim kandidatima kako onima iz vladajuće koalicije, kao i onima iz opozicije.

 

Dodik ističe da ostaje žal za Banjalukom jer je “nelogično da imaju 60 odsto podrške koalicionih partnera, a da gradonačelnik izgubi. Šta je u pitanju vidjećemo.

 

Dodik je upozorio da SNSD ima dovoljno glasova i odbornika da napravi većinu bez pojedinih koalicionih partnera.

 

– Možemo napraviti većinu bez nekih od njih. Ako ne budu većina u gradu Banjaluci, neće ni na nivou Srpske – istakao je Dodik.

 

On nije krio razočarenje gubitkom Banjaluke.

 

Kaže da su u grad Banjaluka uložili milione maraka i da mu nije jasno da grad u koji su najviše ulagali na kraju izgube.Kada smo preuzeli vlast u Banjaluci ona je izgledala kao mala proširena čaršija, a sada izgledao kao evropski grad.

 

– I Čerčil je uspješno vodio rat, pa je nakon rata izgubio – istakao je vidno razočaran Dodik.

 

Srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *