SDS traži ponavljanje izbora u Novom Gradu

Aktuelno Politika

SDS tvrdi da je zborni proces u Novom Gradu proveden neregularano, počev od skladištenja biračkog materijala, do kraja izbornog procesa. OO SDS na Fejsbuku navodi da se desila velika krađa volje naroda i da će tražiti ponavljanje izbora.

 

Iz SDS tvrde da je izborni materijal dovezen u Novi Grad smješten u prostorije bez video nadzora prekoputa kabineta načelnika opštine i da na biračkom mjestu Suhača predsjednik biračke komisije nije dozvoljavao prebrojavanje glasačkih listića jer su paketi gdje budu listići bili otvoreni!

 

“Pečat na kutiji za glasanje nije bio dotegnut i glasačka kutija je bila spremna za ubacivanje velikog broja listića! Predsjednik biračkog mjesta nije pozvao članove biračkog odbora da potpišu zapisnik za primanje biračkog materijala niti da spreme biračko mjesto”, navodi se u saopštenju.

 

Tvrde da su prije samog izbornog dana dobili informaciju da je u jednoj štampariji kopiran originalni listić i da je doštampan veliki broj listića za ubacivanje putem bugarskog voza!

 

Dalje navode da je veliki broj aktivista SNSD-a kupovao je glasove na sam dan izbora i pravio izbornu prevaru zvanu bugarski voz!

 

“Na određenim mjestima naši posmatrači bili su izbacivani poslije zatvaranja biračkih mjesta! U opštinsku izbornu komisiju dolazile su vreće koje su bile otvarane i prepravljane u prostorijama opštinske izborne komisije”, kaže se u saopštenju i dodaje da je i kandidat SNSD-a za načelnika ulazio je u prostorije opštinske izborne komisije i razgovarao sa članovima opštinske izborne komisije.

 

“To je samo po sebi dovoljno za diskvalifikicaju i ponavljanje izbora jer kandidat ne smije vršiti pritisak na opštinsku izbornu komisiju a kamoli biti u prostoriji gdje se primaju vreće sa biračkih mjesta”, kaže se u saopštenju i dodaje da je pravni tim SDS sakupio sve ove detalje i radi na svim ovim nepravilnostima koje su zadokumentovali.

 

“Ovo je grubo kršenje volje naroda u Novom Gradu. Tražićemo ponavljanje izbora na svim biračkim mjestima u Novom Gradu” saopštili su iz SDS, čiji kandidat u toj opštini za načelnika bio Slobodan Stanić.

 

Prema preliminarnim rezultatima u blagoj prednosti u trci za načelnika je kadidat SNSD.

 

Da je bilo velikih nepravilnosti tokom glasanja u ovoj opštini dokumentovali su i u organizaciji “Pod lupom”, koji su nadgledali izborni proces.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *