SAD skida SDS sa crne liste organizacija

Aktuelno

Srpska demokratska stranka uskoro bi trebalo da bude zvanično skinuta sa crne liste organizacija i pojedinaca iz BiH koje SAD smatraju opasnošću po stabilnost i prijetnju Dejtonskom sporazumu.

Izvori iz diplomatskih krugova, kako piše SrpskaCafe, otkrivaju da je prijedlog za brisanje SDS-a sa crne liste Kancelarije za kontrolu imovine stranaca (OFAC), koja djeluje pri Ministarstvu trezora SAD, došao iz Ambasade SAD u BiH.

“Američka admistracija, odnosno njen dio koji je zadužen za praćenje situacije na Balkanu, procijenila je da SDS, kao politička organizacija, više ne predstavlja prijetnju po stabilnost i mir u BiH.

Zbog toga je odlučeno da sankcije prema SDS-u, koje su trajale više od 12 godina i koje su podrazumijevale zamrzavanje imovine, zabranu svih finansijskih transakcija sa SAD i američkim državljanima, budu ukinute ovih dana”, ističu ovi izvori.

Ukidanje sankcija SDS-u , prema tim izvorima, trebalo bi da bude ozvaničeno prilikom sljedećeg ažuriranja liste Kancelarije za kontrolu imovine stranaca, koja djeluje pri Ministarstvu trezora SAD. Na toj listi od januara ove godine nalazi se i Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

SrpskaCafe

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *