Službenici policijskih agencija traže zaštitu svojih prava

Aktuelno Društvo

Službenici policijskih agencija BiH, koji imaju prebivalište u Srpskoj okupili su se jutros ispred Narodne skupštine kako bi izrazili nezadovoljstvo uslovima penzionisanja kojima su, kako tvrde, diskriminisani u odnosu na njihove kolege iz Federacije BiH.

 

Riječ je o policijskim službenicima iz Republike Srpske, a koji su zaposleni u Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), Graničnoj policiji i Direkciji za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine.

 

“Policajci koji su tokom rata bili pripadnici Vojske RS ili MUP-a RS i imaju prebivalište u Republici Srpskoj, a trenutno rade u SIPA, Graničnoj policiji ili Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH, su jedini policijski službenici u Republici Srpskoj i BiH koji se ne mogu odreći duplog staža po osnovu učešća u ratu niti imaju petogodišnji prosjek prilikom odlaska u penziju. Tačnije, naše kolege, sa prebivalištem u Federaciji BiH sa kojima radimo i sa kojima sjedimo u istim kancelarijama, ostaju raditi osam godina duže i imaju penziju veću za oko 40 odsto,” objasnio je juče razloge protesta, Dragan Kremenović, povjerilac Sindikata SIPA-e iz banjalučke kancelarije ove agencije.

 

Mondo.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *