Banjaluka: Prekinuta sjednica Skupštine grada, nastavak sutra

Aktuelno

Jutros započeta sjednica Skupštine grada Banjaluka je prekinuta i biće nastavljena sutra u 10 časova.

 

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, je na koferenciji za novinare rekao da su predstavnici skupštinske većine u subotu u 12 predali amandmane, te ih zbog toga nisu uspjeli usaglasiti sa Poslovnikom.

 

– Srećan sam što se o ovim amandmanima zbog ovoga ne može raspravljati. Ako se ne usvoji budžet ne možemo funkcionisati. Ja sam spreman da predložim one amandmane koji su dobronamjerni za građane od skupštinske većine, a o ovakvim budalaštinama ne želim ni da pričam. Građani mogu biti srećni, kao što sam i ja zbog ovoga, rekao je Stanivuković.

 

 

Predsjednik Skupštine Mladen Ilić je kazao da nisu stvoreni uslovi za njeno održavanje.

 

– Nadam se da će se do sutra smiriti tenzije. Vidjeli ste da smo morali imati česte pauze, a nemamo niti potreban nivo demokratije da ovakvu sjednicu održimo – naveo je Ilić.

 

Kamen spoticanja su amandmani koje je dostavila većina u Skupštini grada, a za koje gradonačelnik Draško Stanivuković tvrdi da nisu upućeni na vrijeme.

 

Gradonačelnik Draško Stanivuković kaže da stoji pri svom stavu.

 

⁃ Član 159 . Poslovnika kaže da se amandmani moraju dostaviti najmanje dva radna dana prije sjednice. Pečati na dokumentima dokazuju da su oni dostavljeni u subotu – rekao je on i dodao da to pokazuje da nije ispoštovan Poslovnik.

 

Rekao je da neće dozvoliti da se amandmani koji nisu u skladu sa Poslovnikom i zakona nađu na Skupštini.

 

Jutros, uoči početka sjednice Skupštine grada, nekoliko desetina građana okupilo se u dvorištu Hrama Hrista Spasitelja, koji se nalazi preko puta Gradske uprave, noseći transparente sa natpisima ”ja volim Banjaluku”, “narod vas posmatra” te “narod gleda pa kažnjava”.

 

Okupljeni su poručili da su došli da podrže gradonačelnika Draška Stanivukovića.

 

Smatraju da dobro vodi grad te da promjene koje većina u Skupštini traži u budžetu predstavlja “sabotažu gradonačelnika“.

 

Istinito/Srpskainfo/Nezavisne

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *