Šukalo: Bili smo neuvježban orkestar, a sada radimo kao švajcarski sat!

Aktuelno

Svi koji misle da je stranka dužna da im nešto da, radno mjesto, funkciju, poziciju na kompenzacionoj listi, prvo neka se zapitaju šta su to oni dali stranci i čime su to zaslužili, a onda i da li su došli na pravu adresu, rekao je Šukalo.

 

Član povjereništva SDS Banjaluka Boris Šukalo ističe da će nakon nekoliko mjeseci priprema i reorganizacije, banjalučki SDS uskoro biti spreman da se pojavi pred građanima i da im ponudi jednu novu vrstu politike koju će predstaviti na terenu.

 

– Uspjeli smo da okupimo dosta kvalitetnih kadrova, mladih ljudi i onih srednje dobi, na koje računamo u budućnosti. Ima tu onih koji su odavno dio SDS-a, ali i potpuno novih lica. Uskoro ćemo krenuti među građane, od kojih očekujemo da se uključe sa svojim idejama i viđenjem mogućih načina da se u budućnosti riješe neki od problema koji ih opterećuju, najavljuje Šukalo.

 

Podsjeća da je u protekla dva izborna ciklusa bilo dosta problema u radu GO SDS Banjaluka, što je na kraju rezultiralo i lošim rezultatom na posljednjim lokalnim izborima.

 

 

– Gradska organizacija je u proteklom periodu djelovala kao neuvježban orkestar, a sada radimo kao švajcarski sat. Dolaskom Milana Radovića na čelo banjalučkog SDS-a stvari se iz temelja mijenjaju. Nova energija, kvalitetna organizacija i volja da se stranka vrati na mjesto koje joj pripada u ovom gradu, elementi su koji pokreću i koji će, siguran sam, rezultirati uspjehom, kategoričan je Šukalo.

 

On ističe da je Radović u SDS dočekan raširenih ruku, što potvrđuje i podatak da je početkom godine u samo četiri dana na sastanak s njim došlo oko 600 članova stranke. Šukalo navodi da aktivisti i članovi povjereništva rade na terenu i da slijedi niz skupova sa građanima u svim većim banjalučkim naseljima.

 

 

– Na probleme iz prošlosti se nećemo osvrtati, ali ih nećemo ni zaboraviti, jer iz tih grešaka moramo izvući pouke. Svi koji unutarpartijske probleme misle rješavati na društvenim mrežama i u medijima, umjesto kroz organe stranke i razgovor, treba da znaju je SDS u svojih 30 godina postojanja doživio niz udaraca koji su došli od stranih ili domaćih političkih faktora, ali ih je sve preživio i opstao, podsjeća Šukalo.

 

Kaže da su se gradskoj organizaciji SDS Banjaluka posljednjih nekoliko mjeseci obratili mnogi koji žele da doprinesu napretku stranke i njenom boljem pozicioniranju, ali da opstrukcije i ucjene kojima neki pribjegavaju u potrazi za svojim pozicijam nisu prihvatljive.

 

 

– Svi koji misle da je stranka dužna da im nešto da, radno mjesto, funkciju, poziciju na kompenzacionoj listi, prvo neka se zapitaju šta su to oni dali stranci i čime su to zaslužili, a onda i da li su došli na pravu adresu. Ako ne shvataju da stranka kreiranjem kvalitetnih politika, predanim i odgovornim radom, a potom i osvajanjem vlasti treba da mijenja ambijent u kojem živimo na bolje, onda takvima i nije mjesto u politici, kaže Šukalo.

 

Dodaje da stranka ne postoji zbog pojedinaca i njihovih želja i nerealnih ambicija, i da je politika posao u kojem se timski igra za pobjedu.

 

– Dobrodošli svi koji žele da rade u novom timu koji je već uradio veliki posao u okviru priprema za formiranje novog gradskog odbora. Mjesta ima za sve i svako će dobiti priliku da pokaže šta zna i koliko može, zaključuje Šukalo.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *