DODIKOVE ODLUKE UZROK RASULA
Hoće li Topić i Banjac izgubiti skupštinsku većinu u Kozarskoj Dubici!?

Aktuelno

Odluka Milorada Dodika da upravljanje Kozarskom Dubicom prepusti Rodoljubu Topiću, kojeg je početkom ove godine postavio za prvog čovjeka SNSD-a, a koji je u igru vratio i bivšeg načelnika opštine Ninu Jauza, i dalje izaziva revolt lokalne javnosti.

 

Dubičani još nisu zaboravili kakva je uloga ovog dvojca i ostatka SNSD-ove ekipe bila u ne tako davnoj prošlosti, zbog čega s pažnjom prate njihove poteze u opštinskoj vlasti.

 

Nino Jauz je tokom svog načelničkog madata Kozarsku Dubicu zadužio za 21.031.683 KM, a Topić mu je, uprkos tome, omogućio da prima platu iz budžeta kao predsjednik UO lokalnog Doma zdravlja.

 

 

Rodoljub Topić, koji je izvršni direktor za ekonomska pitanja u “Elektrokrajini” i predsjednik Opštinskog odbora SNSD u Kozarskoj Dubici, nedavno je preuzeo višemilionski posao oko izgradnje i prodaje stanova koje u centru Dubice gradi preduzeće “RVRD-Company”.

 

Inače, Topić je uspio da se za relativno kratko vrijeme upiše u knjigu najbogatijih Dubičana: zgrada u Dubici od 39 stanova vrijednosti oko 3 miliona KM, stan u Banjaluci od oko 100.000 KM, apartman na Zlatiboru vrijedan oko 150.000 KM, kuća i imanje u Klekovcima vrijednosti ne manje od 80.000 KM, porodična kuća u Dubici vrijedna oko 120.000 KM.

 

Pritom, SNSD-ove perjanice u Kozarskoj Dubici upropastile su preduzeće za hemijsku preradu kukuruza “Draksenić”, koje je bilo nosilac razvoja ove opštine, ali i regije, sa kapacitetom prerade od 55 hiljada tona kukuruza godišnje.

 

HPK “Draksenić” je u stečaju i ne radi od marta 2020. godine zbog dugova koji su dostigli iznos od oko 15 miliona maraka, dok je ukupna vrijednost imovine procijenjena 8,5 miliona maraka. Tako je bez posla ostalo 180 radnika.

 

Koliko su lokalni SNSD-ovci bahati i sigurni da su nedodirljivi za zakon dok su u vlasti, potvrđuje i nedavno “raspojasavanje” na fešti u Drakseniću, nedaleko od upropaštenog HPK.

 

 

Za isti mikrofon su stali i zapjevali šef dubičkog SNSD-a Rodoljub Topić, bivši direktor HPK “Draksenić”, nekadašnji predsjednik OO SNSD Jovica Šuman i aktuelni predsjednik lokalne skupštine Vladimir Rokić.

 

Koliko su imali razloga za slavlje moglo bi se zaključiti na osnovu njihovih imovinskih kartona.

 

Zato i ne čudi što su Dubičani zaprijetili izlaskom na ulice i progonom lokalnih SNSD-ovih moćnika, koji su uzurpirali vlast uz pomoć NPS-a Darka Banjca, što je na kraju izazvalo unutarpartijske sukobe koji prijete rasulom u lokalnom parlamentu.

 

Zbog toga bi sutra na sjednici SO Kozarske Dubice moglo doći do potpunog kraha koalicije predvođene SNSD-om i gubitka većine u lokalnom parlamentu.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *