SNSD izgubio većinu u Kozarskoj Dubici, Vlada RS traži povrat novca koji je donirala Srbija

Aktuelno

Pet odbornika SNSD-a istupilo je iz te stranke u Kozarskoj Dubici. U narednom periodu biće nezavisni odbornici, čime je SNSD ostao bez većine u toj opštini.

 

Svoju odluku obrazlažu zbog teške političke situacije u SNSD-u, kao i bahato ponašanje Rodoljuba Topica i Dragana Joćimovića i nasilnog uvođenja u vlast odbornika Darka Banjca. U saopštenju navode da je sve to dovelo do poremećene bezbjednosne situacije u toj opštini.

 

Iz SNSD-a istupili su Vlado Kaurin, Ljubinko Reljić, Siniša Zlokapa, Senada Zlokapa i Suzana Babić. Oni će u narednom periodu biti nezavisni odbornici u lokalnoj skupštini.

 

Iz Vlade Republike Srpsko ekspresno je upućen zahtjev načelniku Radenku Reljiću da vrati novac koji je toj opštini dala Vlada Srbije na ime pomoći budžetu i realizaciji projekata.

 

Kako BN saznaje i Reljić je na “izlaznim vratima” SNSD-a, upravo zbog novonastale situacije u toj opštini i naloga koji im je stigao iz SNSD-a da u vlasti moraju imati i odbornike bivšeg poslanika DNS-a Darka Banjca.

 

– Po zaključku Vlade Srbije od 3. juna ove godine doznačili smo Vam donaciju u iznosu 1.912.000 evra kao finansijsku pomoć za realizaciju projekata. S obzirom da do danas niste dostavili spisak projekata koji će se realizovati iz ove donacije potrebno je da sredstva u iznosu 1.907.350 evra vratite na račun sa kojeg ste dobili sredstva Vlade Republike Srpske kako bi mogli pratiti namjensko trošenje sredstava, navedeno je u dopisu Vlade RS.

 

Ovo je dokaz da Vlada Republike Srpske vodi računa samo o onim opštinama gdje je vlast SNSD-a i da očito manipuliše i sredstvima koje na ime pomoći dodjeljuje Vlada Srbije.

 

Kako BN saznaje, sve je dogovoreno sa Vladom Srbije i to znaju i u Vladi Republike Srpske.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *