NOVA SKUPŠTINSKA VEĆINA U DERVENTI
Simić o biračima: Nije mnogo pismen, al’ je taman! (VIDEO)

Aktuelno Društvo

Novu skupštinsku većinu u Derventi od danas čine SNSD sa osam odbornika, Socijalistička partija sa tri i Ujedinjena Srpska, NDP, SPS i HDZ BiH sa po jednim odbornikom.

 

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Derventa došlo je do promjene skupštinske većine, nakon što je odbornik iz Socijalističke partije Gorana Selaka napustio dosadašnju većinu koju su činili SDS, PDP, DNS i HNS i prešao na stranu SNSD.

 

Novu skupštinsku većinu u Derventi od danas čine SNSD sa osam odbornika, Socijalistička partija sa tri i Ujedinjena Srpska, NDP, SPS i HDZ BiH sa po jednim odbornikom.

 

Siniša Jeftić iz SNSD izabran je za zamjenika gradonačelnika Dervente, a gradonačelnik Milorad Simić je rekao da je i u prethodnom periodu njegov prijedlog bio Jeftić, ali da skupštinska većina, predvođena SDS-om i PDP-om, to nije podržavala.

 

– To je nama davno trebalo, to je bio glavni kamen spoticanja. Stalno sam govorio ‘ajmo rješiti to, onda načelnike odjeljenja, i dalje raditi, rekao je Simić u obraćanju odbornicima i dodao da će mu Jeftić biti dobar saradnik i “desna ruka”.

 

 

Današnja sjednica ostaće upamćena po Simićevoj najavi da će sebi ponovo vratiti platu koju mu je umanjila prethodna skupštinska većina, a koju je do smanjenja primao  u neto iznosu od4.655 KM, dok je nakon smanjenja bila u visini od 2,5 prosječne plate u gradskoj upravi koja iznosi 1.125 KM.

 

Simiću su, čini se, najveći problem bila mjesečna primanja od oko 3000 KM, pa se ostrvio na odbornike koji su mu izglasali smanjenje plata:

 

– Nemojte se vi šiljiti kako predsjednik treba imati istu platu, kako treba biti dopredsjednik, pa kao štedimo… Šta se lažemo, bolan!? Pa je l’ mislite da su naši birači budale!? Ma oni su hadžije! Ma to su pametni ljudi, to su normalni ljudi. Nije mnogo pismen, al’ taman!- rekao je Simić.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *