Na izborima u Bratuncu i Zvorniku pobijedili kandidati SNSD

Aktuelno Društvo

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Bratunac Lazar Prodanović proglasio je pobjedu na današnjim vanrednim izborima u ovoj lokalnoj zajednici. Prema nezvaničnim informacijama, pobijedio je i kandidat ove stranke za gradonačelnika Zvornika, Bojan Ivanović.

 

Prodanović je rekao da su glasovi prebrojani sa 27 od ukupno 32 redovna biračka mjesta i da je njegov protivkandidat na samo dva biračka mjesta dobio pet glasova više od njega.

 

– Ova pobjeda je apsolutna i bez glasova putem pošte i bez glasova u odsustvu, rekao je Prodanović u svom prvom obraćanju u izbornom štabu SNSD-a u Bratuncu.

 

Lazar Prodanović

 

Jedini kandidat za funkciju gradonačelnika Zvornika bio je Bojan Ivanović iz SNSD-a koji je imao i podršku koalicionih partnera, dok drugi politički subjekti nisu predložili svog kandidata.

 

Prijevremeni izbori u Zvorniku održani su nakon što je dugogodišnji gradonačelnik Zoran Stevanović prihvatio mandat narodnog poslanika, koji je osvojio kao kandidat SNSD-a na izborima u oktobru.

 

Predsjednik Republike Srpske i SNSD Milorad Dodik čestitao je Prodanoviću i Ivanoviću pobjedu na izborima za načelnika Bratunca i gradonačelnika Zvornika.

 

 

Dodik je na Tviteru naveo da je ovo još jedna velika pobjeda SNSD-a.

 

Na današnjim prijevremenim izborima za gradonačelnika Zvornika glasalo je 15.353 birača ili 29,10 odsto, dok je na izborima za načelnika Bratunca glasalo 8.393 birača ili 47,69 odsto, saopštila je Centralna izborna komisija  BiH.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *