Mićić se pravda zbog nabavke, a Đaković se već vozi u novom audiju! (FOTO)

Aktuelno

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić najavio da će “pokušati da raskine ugovor” o kupovini audija vrijednog 124.839 KM, jer smatra da je automobil skup.

On je naveo da je audi, vrijedan 106.700 maraka bez PDV-a, za koji je provedena javna nabavka, jedan od pet automobila koji treba da se nabave za Gradsku upravu Bijeljina.

– Jeste provedena javna nabavka, jedno od auta je i taj audi, ima još da se nabavi još četiri, pet auta. Moram reći da ovu djecu iz “Restarta” koja traže od Vlade Republike Srpske da uvede red, potpuno podržavam i ja tražim od Vlade Srpske da napravi pravila korištenja automobila. Naš audi je 11 godina star, 500 hiljada kilometara je prešao i mi smo morali da zamijenimo auto. To što je auto skup, slažem se da je skup, ja ću pokušati da taj ugovor raskinem i da ne kupim taj automobil, rekao je Mićić.

Gradonačelnik Bijeljine i potpredsjednik SDS-a na konferenciji za novinare nije rekao da ga je predsjednik stranke Vukota Govedarica nazvao telefonom dok je u srijedu putovao u Beograd na sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i tražio od njega da povuče odluku o nabavci skupocjene limuzine.

Dok ne nabavi novi automobil, Mićić se vozi u luksuznom terencu koji je nabavljen prošle godine.

– Pa moram da vozim terenac kada nemamo drugo auto. To auto je prošle godine kupljeno za potrebe Vatrogasne jedinice, pravdao se Mićić novinarima.

Mićić kaže da mu nije problem da se vozi i u manjem automobilu i da to ne mora da bude audi.

– Nemam ništa protiv i da budu manji automobil, imamo mi i manjih vozila u Gradskoj upravi, ali treba odrediti pravila da, na primjer, predsjednik vlade može kupiti helikopter, ministar audija, načelnik škodu itd, ali da se naprave pravila da se ne mogu koristiti privatno i da se ne zloupotrebljavaju, rekao je Mićić.

Đaković svog audija parkirao u hladovinu

I dok gradonačelnik Bijeljine, koji je u nezgodno vrijeme raspisao tender za nabavku službenog vozila pokušava da se opravda pred javnošću, njegov kolega u Prijedoru, Milenko Đaković, svoju novu limuzinu već je parkirao ispred Gradske uprave.

Naime, Đakoviću je nedavno isporučen novi Audi A6 koji je već u upotrebi. Po tenderu je tražio limuzinu od 120.000 KM, nudeći u zamjenu i Audi A6 iz 2006. godine po sistemu “staro za novo” što nije dozvoljeno po Zakonu o javnim nabavkama BiH.

Da li se Đaković nakon javnih kritika predomislio i kupio Audi A6, umjesto neke skuplje varijante ovog automobila, nije poznato. Udruženje “Restart Srpska” već danima prikuplja potpise za peticiju kojom će od Vlade RS tražiti da se nabavka službenih vozila za potrebe vladinih institucija i javnih preduzeća i ustanova ograniči na 50.000 KM.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *