Šnjegota podnio ostavku nakon sastanka s Dodikom!

Aktuelno

Glavni revizor Republike Srpske Duško Šnjegota i njegov zamjenik Darko Pejić stavili su naraspolaganje svoje mandate Narodnoj skupštini RS, odnosno ponudili ostavke.

– Molim vas da javnost Republike Srpske upoznate sa činjenicom da su glavni revizor i zamjenik glavnog revizora danas Narodnoj skupštini Republike Srpske podnijeli ostavku, odnosno stavili mandate na raspolaganje i dalje postupanje u skladu sa odredbama zakona o reviziji javnog sektora Republike Srpske, navedeno je u saopštenju Glavne službe za reviziju.

O ostavkama Šnjegote i Pejića odlučiće Narodna skupština RS.

Portal Klix nezvanično saznaje da je Šnjegota danas bio na sastanku u Palati Republike, što bi moglo značiti da je ostavku od njega ponovo zahtijevao predsjednik RS Milorad Dodik.

Šnjegota se sinoć u Banjaluci sastao i sa generalnim direktorom RTRS Draškom Milinovićem.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u utorak, poslije sastanka vladajuće koalicije u Banjaluci, zaprijetio je smjenom Dušku Šnjegoti ukoliko ne podnese ostavku na mjesto glavnog revizora.

Šnjegota se našao na udaru kritike vlasti nakon što je revizijom utvrdio da je budžet Republike Srpske u manjku čak 118 miliona KM više nego je to objavila Vlada RS.

Glavna služba za reviziju javnog sektora RS nedavno je objavila Konsolidovani finansijski izvještaj za korisnike budžeta RS za 2016., u kojem je navedeno da je nepokriveni deficit budžeta RS iznosio najmanje 175,6 miliona KM, a da su budžetski korisnici stvorili za najmanje 118 miliona KM veće obaveze od raspoloživih sredstava, što je Vlada RS demantovala.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *