Čavić: Naći odgovorne za paralizu Glavne službe za reviziju

Aktuelno

Lider NDP Dragan Čavić upozorio je danas da Glavna služba za reviziju javnog sektora u RS od četvrtka prestaje da postoji.

Čavić je na konferenciji za novinare potvrdio da je jutros razgovarao sa razriješenim glavnim revizorom Duškom Šnjegotom, koji mu je saopštio da će prekosutra, kada mu i zvanično ističe mandat, sačiniti zapisnik o primopredaji dužnosti i ostaviti ga u kancelariji.

– Glavna služba za reviziju od 12. oktobra biće paralizovana, a svi oni koji su podložni kontroli revizora ne moraju razmišljati hoće li im doći revizor. Ostaje u svemu i pitanje ko će Narodnoj skupštini RS podnijeti revizorski izvještaj o izvršenju budžeta. Možda je i bila namjera nekoga da se uništi još jedna nezavisna institucija u RS, kao što su uništili Agenciju za bankarstvo RS. Međutim, neko će morati da odgovara za to – rekao je Čavić.

Komentarišući najavu predsjednika RS Milorada Dodika da će okupiti sve političke subjekte u RS kako bi se odredili o budućem odnosu Srpske prema Sudu i Tužilaštvu BiH nakon presude Naseru Oriću, Čavić je rekao da Dodik nema potrebe njega da poziva.

– Dodik treba da pozove dva srpska člana sudskog vijeća i tužioca u ovom slučaju, takođe, Srbina, pa da sa njima razgovara o svemu. Presuda je šokantna, posebno ako se ima u vidu da se dvije godine priča o pritisku na svjedoke u ovom slučaju. Mi nemamo potrebe da se sastajemo, jer smo jedinstveni u osudi ove presude – rekao je Čavić.

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *