Cvijanović: Vlada će prihvatiti ostavke u Geodetskoj upravi

Aktuelno

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je da će Vlada prihvatiti sve ostavke ljudi iz Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove koji su odlučili da svoje mandate stave na raspolaganje.

Cvijanović je rekla da je to očekivan, odgovoran i normalan čin, nakon što je ta institucija dospjela u žižu javnosti i postala predmet rada istražnih organa.

– Nisam nimalo iznenađena što su to uradili i tu nema nikakvih pritisaka, ali mislim da su razumjeli važnost takvog ponašanja, rekla je Cvijanović i dodala da je “sasvim pristojno i odgovorno ponuditi ostavke ili mandate na raspolaganje Vladi”.

Ona je konstatovala da postupci u RUGIP-u nisu urađeni po direktivi Vlade, jer Vlada nije održala sjednicu po tom pitanju i time se nije bavila na prethodnoj sjednici.

Rukovodstvo Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove na čelu sa direktorom Milošem Komljenovićem ponudilo je u petak ostavke, odnosno, kako su to naveli iz Vlade RS, “stavilo mandate na raspolaganje predsjedniku Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović” nakon hapšenja troje visokorangiranih službenika RUGIP-a.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a uhapsili su u četvrtak pomoćnika direktora RUGIP-a Aleksandra Deurića, šefa Područne jedinice Uprave Banjaluka Dragana Grulovića i stručnog saradnika Željku Milinković u okviru istrage o nezakonitostima i zloupotrebama prilikom obavljanja poslova iz nadležnosti RUGIP-a.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *