Dodik: Mladić patriotski obavljao svoju dužnost

Aktuelno

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u kabinetu u Palati Republike u Banjaluci uživo je pratio izricanje presude nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću u Haškom tribunalu.

Predsjednik Republike izjavio je, uoči izricanja presude, da je general Mladić veoma profesionalno i patriotski obavljao svoju dužnost, te da će se u slučaju negativne presude Haškog tribunala samo ojačati mit o njemu.

Dodik je naglasio da, s obzirom na sve do sada viđeno protiv Srba u Hagu, svi imaju osjećaj povodom današnje presude generalu Mladiću.

“Ali, bez obzira na to, Ratko Mladić ostaje legenda u srpskom narodu, čovjek koji je svoje profesionalne i ljudske sposobnosti dao u funkciju odbrane slobode srpskog naroda, gdje god on bio”, rekao je Dodik.

On je istakao da je Mladić komandovao Vojskom Republike Srpske koja je branila slobodu ovog naroda i učinila da bude stvorena Republika Srpska.

“Ono što su Mladić i mnogi s njim učinili jeste da su veoma profesionalno obavili svoju dužnost. Žrtvujući svoj i komoditet svoje porodice, znali su da će biti izloženi svim ovim procedurama koje dugo godina traju, ali nisu odustajali od istinske slobodarske ideje što se tiče Republike Srpske”, poručio je Dodik.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *