Zašto je Konstantin Savić apsolutni pobjednik lokalnih izbora

Autori

Bio on Robin Hud koji bi otimao od bogatih, otpustio sve stranački zaposlene kadrove i sam sebi smanjio platu, ili Servantesov Don Kihot koji je krenuo u borbu sa bosanskim vjetrenjačama, ili pak David koji se odvažio na duel sa mnogo jačim Golijatom, ili samo Vorholov produkt koji je dobio svojih 15 minuta slave, Savić je aposlutni pobjednik u ovogodišnoj lokalnoj izbornoj utrci.

Ukoliko bi se birao apsolutni pobjednik proteklih lokalnih izbora, onda to ne bio bio nijedan izabrani odbornik, načelnik ili gradonačelnik, već nezavisni kandidat iz Teslića, Konstantin Savić. Iako nije uspio u svojoj namjeri da postane prvi čovjek ovog grada i provede ono što je naumio, ipak su ga prozvali carom Konstantinom, njegove ideje proglasili Konstantinovim reformama, a gradić sa nekoliko hiljada stanovnika krstili u Konstantinopolj.

Ono što je uspio ovaj živopisni mladi pravnik je da već od svog prvog predstavljanja izbornog programa privuče pažnju bh. medija, ali i onih iz inostranstva. Brutalno iskren u svojim nastupima, stekao je brojne obožavaoce.

Tako su Konstantinove izjave i replike danima prepričavane. U svojim nastupima je obećao da će „ukoliko mu narod ukaže čast“ i bude izabran za načelnika uhapsiti sve one koji su krali i strpali pare u svoje džepove. Neke od njegovih najboljih replika su pretočene u YouTube klipove, koji su sada već dostigli oko milion pregleda. Iako će mnogi tvrditi da broj pregleda nije pravo mjerilo kvaliteta bilo čega, njegovi govori u najmanju ruku su bili originalniji, inteligentiniji i na kraju korisniji od onih kojima su nas proteklih godina bombardovale „zvijezde“ raznih rijaliti programa.

Konstantin je u svojim brojnim medijskim nastupima često koristio riječi „čast“, „struka“, „pravo“, „povjerenje“, a ostao je upamćen i po tome da svako ima pravo na besplatne knjige i školovanje.

Jedan od najboljih pokazatelja koliko je Konstantin postao omiljen među bh. građanima je i to da je nedavno gostujući na jednoj banjalučkoj televiziji, po komentarima na društvenim mrežama, bio čak gledaniji i od samog predsjednika Republike Srpske, koji je u istom terminu gostovao na RTRS-u.

Vrhunac Konstantinove slave se, ipak, desio u srijedu, 12. oktobra 2016. godine, u emisiji BN televizije „Globalno“, urednika i voditelja Borisa Malagurskog. Pored Konstantina Savića gostovali su i komičar Damir Nikšić i kandidat za gradonačelnika Bijeljine Damjan Pajić Micin. Konstantinovo gostovanje u popularnoj emisiji je, kao i u prethodnim navratima, obilježila je njegova potpuna dominacija. Ostali gosti, koji su istini za volju bili odlični sagovornici, ostali su do kraja emisije u sjeni mladog pravnika iz Teslića.

Društvene mreže su se ubrzo nakon početka emisije zapalile od mnogobrojnih komentara i citiranja Konstantinovih izjava. Iako je na momente za većinu onih koji su gledali emisiju bio pomalo nerazumljiv i nedorečen, ono što je potpuno sigurno je da Konstantin nikoga nije ostavio ravnodušnim. Mladi pravnik sa položenim pravosudnim ispitom briljirao je izjavom da bi odmah „pohapsio 50 korumpiranih tužilaca, sudija i policajaca da je došao na vlast“.

Gledaoce je zabavljao opaskama da je potrebno „doživjeti psihološku katarzu“, da je u Tesliću izvršen „genocid nad volonterima“ i pričom o „prokišnjavanju krova na novoj sportskoj dvorani“. Ipak, vrhunac večeri je bio kada je Konstantin pokazao da se u njemu krije i poliglota. Tako je pored poznavanja latinskog, sa jednim od gostiju u studiju, razgovarao na nekoliko stanih jezika.

Konstantin kaže da 50% ljudi ne izlazi na izbore i ne glasa, te da cilja upravo na taj dio glasača i da mu je namjera da privuče apstinente, jer prema njegovom mišljenju i pojedinac može „promijeniti sistem“.

Savić je za jedne neodorastao, tek pokušaj političara, dok za druge predstavlja figuru koja je upravo nedostajala na domaćoj političkoj sceni u neprestanoj borbi i smjenjivanu pozicije i opozicije. Mnogi su u njemu prepoznali istinu, koju je on za razliku od drugih, spreman reći javno, ali i snagu potrebnu za suočavanje sa surovom realnošću.

Bio on Robin Hud koji bi otimao od bogatih, otpustio sve stranački zaposlene kadrove i sam sebi smanjio platu, ili Servantesov Don Kihot koji je krenuo u borbu sa bosanskim vjetrenjačama, ili pak David koji se odvažio na duel sa mnogo jačim Golijatom, ili samo Vorholov produkt koji je dobio svojih 15 minuta slave, Savić je aposlutni pobjednik u ovogodišnoj lokalnoj izbornoj utrci.

Tako će pravnik iz Teslića, koji priznaje da je sa kreditom od 1500 KM koje je digao da bi isplatio CIK-u ovjeru kandidature, ostati upamćen kao najveće osvježenje i zvijezda izbora u BiH 2016. godine. Savić je medijski nadvladao stranke i njihove lidere, koji su u kampanju uložili milione maraka, što ličnih, što budžetskih iz džepova građana.

Konstantin Savić je poručio biračima da će nastaviti da se bavi politikom, makar ga narod narednih 40 godina nikada ne izabrao ni na jednu funkciju. On će nastaviti da se zalaže za svoje ideje i vizije, koje će pretočiti u konkretne poteze i pokušati ih sprovesti u praksu. Ako ništa, u proteklih mjesec dana je pokazao i dokazao da je drugačiji od onih koje gledamo posljednje dvije decenije

 https://meteoropat.wordpress.com/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *