Potonule kriptovalute, “u igri” ostao samo bitkoin!

Ekonomija

Kriptovalute su doživjele novi udar pošto je japanska kompanija Koinček (Coincheck) prestala da prima naloge za trgovanje, osim za bitkoin.

Nije trebalo mnogo više od toga da se uplaše investitori u zemlji koja je i dalje oprezna po pitanju digitalnog novca, četiri godine posle propasti Mt. Goks.

Bez bližih obavještenja, tokijska kompanija Koinček objavila je u seriji tvitova da je suspendovala naloge i zaustavila trgovanje svih kripto valuta, osim bitkoina.

NEM, 10. kriptovaluta po tržišnoj vrijednosti, pala je čak 18 odsto, bitkoin je pretrpio gubitak od 6,8 odsto ripl od 14 procenata.

Investitori i trgovci veoma su osjetljivi na bilo koju informaciju koja uključuje velike promjene, što se odmah odražva na cijenu kripto valuta.

U Japanu, jednom od najvećih tržišta kripto novca, regulatori su uveli licenciranje kako bi povećali vidljivost lokalnih kompanija koje se bave trgovanjem, kako bi izbjegli da se ponovi krah berze Mt. Goks koji je uzdrmao tržište viruelnih valuta širom svijeta 2014. godine.

B92

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *