“Željeznicama RS” još jedna pozajmica od četiri miliona KM

Ekonomija

Ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić izjavio je da je Vlada Republike Srpske donijela odluku o još jednoj pozajmici od četiri miliona KM.

“Željeznicama Srpske”, uz prethodnu od 3 800 000 KM, radi izmirivanja obaveza prema radnicima koji će u penziju ili njih 90 koji će dobrovoljno napustiti kompaniju, dok sredstva iz kredita Svjetske banke ne budu efektivna.

Trninić je novinarima u Doboju rekao da se trend dugovanja smanjuje, ali da problem predstavlja efektivnost sredstava.

– Dugovanja prema radnicima su u visini kredita. Prema analizi i presjeku, do kraja juna dugovanja treba da pokrije kredit Svjetske banke od 51 300 000 evra – rekao je Trninić i istakao da svaki dan odgađanja povećava troškove, ali da institucije BiH još nisu obavile svoj dio posla.

On je napomenuo da je prošle sedmice Dom naroda parlamenta BiH ratifikovao kredit i izrazio nadu da će procedura biti završena radi izvršavanja obaveza prema svim zaposlenima, ne samo onima koji će otići u penziju ili dobrovoljno napustiti kompaniju.

Trninić ističe da je cilj da “Željeznice”, u reorganizaciji i svemu što predviđa restrukturisanje, u budućnosti stabilno posluju.

On je naglasio da je opredjeljenje Vlade da bez prethodno izmirenih obaveza ni za jednog zaposlenog ne može biti prekinut radni odnos po bilo kojem osnovu.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *